Apple Vision Pro Nasıl Yedeklenir ve Fabrika Ayarlarına Dönme

Vision Pro'da bulunan geçmiş verilerinizi tamamen kaybetmeden önce, bir dakikanızı ayırıp yedekleyebilirsiniz. Bu rehberle, verilerinizin yedekleme sürecini ve Apple Vision Pro'yu fabrika ayarlarına geri dönmeyi göstereceğiz.

5 dakika, Okuma Süresi

Apple Vision Pro nasıl yedeklenir? Fabrika ayarlarına dönme. Apple Vision Pro’nun kullanımı eğlencelidir. Ancak onu, bir arkadaşınıza vermeyi ya da satmayı planlıyorsanız, fabrika ayarlarına geri dönmek ve sıfırlamak iyi bir fikir olacaktır. Vision Pro’da bulunan geçmiş verilerinizi tamamen kaybetmeden önce, bir dakikanızı ayırıp yedekleyebilirsiniz. Bu rehberle, verilerinizin yedekleme sürecini ve Apple Vision Pro’yu fabrika ayarlarına geri dönmeyi göstereceğiz.

Apple Vision Pro Nasıl Yedeklenir

Apple Vision Pro verilerinizi iCloud hesabınıza yedeklemek, tıpkı diğer Apple aygıtlarını yedeklemek gibi basittir. Bu şekilde, değerli verilerinizin güvenli bir şekilde saklandığını ve ihtiyaç duyduğunuzda kullanıma hazır olduğunu bilerek güvenliğini garanti edebilirsiniz.

1. Verilerinizi yedeklemek için Apple Vision Pro’nuzdaki Ayarlar simgesine bakın ve açmak için parmaklarınızı birbirine dokundurun. Ardından adınızı gösteren ilk seçeneğe dokunmanız yeterli.

2. Sağ tarafta görüntülenen seçeneklerden iCloud’u seçin.

apple vision pro nasıl yedeklenir ve fabrika ayarlarına dönülür

3. Şimdi Cihaz Yedeklemeleri altında iCloud Yedekleme’yi seçin.

apple vision pro nasıl yedeklenir ve fabrika ayarlarına dönülür

4. Burada Bu Apple Vision Pro’yu Yedekle seçeneğinin yanındaki geçişi etkinleştirin.

apple vision pro nasıl yedeklenir ve fabrika ayarlarına dönülür

5. Etkinleştirildiğinde, Şimdi Yedekle seçeneğini de seçebilir ve Apple Vision Pro’nuzun yedeğini anında başlatabilirsiniz.

apple vision pro nasıl yedeklenir ve fabrika ayarlarına dönülür

Ayrıca: Apple Vision Pro’nuzdaki uygulamalar kapanmıyor mu? Donmaları durumunda Apple Vision Pro’daki uygulamaları nasıl sonlandırmaya zorlayacağınızı öğrenin.

Apple Vision Pro’yu Fabrika Ayarlarına Dönme

Verilerinizi başarıyla yedekledikten sonra Apple Vision Pro’nuzda fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirmeye hazırsınız. Özellikle Vision Pro’yu yeniden satmayı planlıyorsanız fabrika ayarlarına sıfırlamanız önemle tavsiye edilir.

1. Apple Vision Pro’nuzda Ayarlar uygulamasına bakın, parmaklarınızla (İşaret parmağı ve başparmak) birlikte dokunarak uygulamayı açın ve sol kenar çubuğundan Genel’i seçmek için tekrar parmaklarınıza dokunun.

apple vision pro nasıl yedeklenir ve fabrika ayarlarına dönülür

2. En alta gidin ve parmaklarınızla dokunarak Bu Apple Vision Pro’yu Aktar veya Sıfırla’yı seçin.

apple vision pro nasıl yedeklenir ve fabrika ayarlarına dönülür

3. Ardından Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’i seçin.

apple vision pro nasıl yedeklenir ve fabrika ayarlarına dönülür

4. Elveda demeye hazırsanız Devam’a basın veya önce kaydetmeniz gereken bir şey varsa geriye doğru izleyin.

apple vision pro nasıl yedeklenir ve fabrika ayarlarına dönülür

5. Apple Vision Pro için şifrenizi girmeniz gerekecektir. Parolayı girdikten sonra Apple Vision Pro’nuz fabrika ayarlarına sıfırlanacaktır. Bu, Apple Kimliğinizi ve kişisel verilerinizi Apple Vision Pro’dan silecektir.

Profesyonel İpucu: Apple Vision Pro deneyiminizi paylaşmak için ekran görüntülerini nasıl alacağınızı ve ekranınızı nasıl kaydedeceğinizi burada bulabilirsiniz.

SSS

Apple Vision Pro’da yedekleme ne kadar sürer?

Yedeklemenizi tamamlamak için gereken süre, içindeki veri miktarına ve internet bağlantınızın hızına bağlı olarak değişecektir. Yedeklemeniz için Wi-Fi kullanmanızı öneririz ve daha büyük yedeklemelerin tamamlanmasının daha uzun sürebileceğini unutmayın.

Yeterli iCloud saklama alanım yoksa ne olur?

Daha fazla alan satın alabilir veya yalnızca belirli verileri yedeklemeyi seçebilirsiniz. Alternatif olarak, alan oluşturmak için iCloud depolama alanını boşaltabilirsiniz.

Sıfırlama sırasında tüm verilerimi kaybeder miyim?

Evet, her şey siliniyor. Bu nedenle verilerinizi yedeklemeniz önemlidir. Apple Vision Pro’nuzu sıfırlamadan önce daha önce belirtilen adımları uyguladığınızdan emin olun.

Apple Vision Pro’nuzu Yenileyin

Apple Vision Pro’nuz sıfırlandıktan sonra pırıl pırıl tertemiz olur ve bir sonraki yolculuğuna hazırdır. İster başkasına veriyor olun, ister hediye olarak sunuyor olun, ister yeniden başlıyor olun, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi onu tekrar ilk haline getirir. Ayrıca Vision Pro uygulamalarıyla kullanmak için Apple Vision Pro’yu Mac’e de bağlayabilirsiniz.

Yorum yazın

TeknoVR