• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Quest 2'den Quest 3'e Geçmeli Miyim?

kazandibi77

XR Meraklısı
Konu Sahibi
Quest 2'm varken Quest 3 almaya değer mi, diye düşünüyorum? Bu, kapsamlı bir inceleme değil, sadece düşüncelerimi paylaşacağım.

Geçmişte, Rift 1 kullanırken Quest 1 çıktı. Reklamda, önceki modele göre %60 daha iyi olduğu söyleniyordu. Ancak, aldığımda görüntü kalitesinde bir farklılık göremedim.

Şimdi de Quest 2 ile Quest 3 için benzer iddialar var: %55 daha iyi! Bu iddialara inanmayın, gerçekçi değil. Görüntü kalitesi açısından çok büyük bir fark beklemeyin. Çözünürlük farkı göz ardı edilebilir düzeyde.

Bazıları, diğer iyileştirmeleri öne sürebilir. Doğru, teknik gelişmeler var; Quest 3'ü ilk kez alacaklara tavsiye ederim. Ancak, Quest 2'niz varsa, para karşılığında tatmin edici bir görüntü kalitesi artışı beklemeyin.

Esas nokta şu: Görüntü kalitesi dışında tüm iyileştirmeler destekleyici özellikler. VR'da en önemli şey görüntü kalitesi, bunun da temeli yüksek çözünürlüktür. Çözünürlük en az %70 artmadıkça, diğer iyileştirmeler anlamsız kalır. Daha akıcı bir görüntü mü elde edeceğiz? Bu yeterli mi?

Piyasada daha yüksek çözünürlüklü VR gözlükler olsa da (fiyatları yüksek olsa da!), çözünürlüğü sadece %25 artırıp %55 daha iyi demek pazarlama taktiğinden başka bir şey değil. Daha ince ve daha güçlü diyorlar; ama ağırlığı aynı!

Sonuç olarak, Quest 2'niz varsa, maddi durumunuz çok iyi değilse ve görüntü kalitesi ana önceliğinizse, Quest 3'e ödeyeceğiniz paraya değmez. VR piyasasının Metaverse ile canlanması bekleniyordu ama bu olmadı. Kaliteli VR içerik sayısı sınırlı kaldı. Half-Life Alyx'ten sonra kaç tane AAA kaliteli VR oyunu çıktı? 10'dan azdır.

Eğer Quest 2'niz yoksa, elbette Quest 3 alınabilir. Ama Quest 2'nizi değiştirmek için görüntü kalitesini ikiye katlamayı hedefliyorsanız, vazgeçin. Çözünürlük en az iki katına, hatta daha fazlasına çıkmadıkça, görüntü kalitesi tatmin etmez. Bu, Rift'in tasarımcısı ve diğer uzmanlar tarafından da belirtiliyor.

Şu an VR gözlüklerin en büyük eksikliği düşük çözünürlük ve bulanık görüntüler. Kaynağın yüksek çözünürlüğe sahip olması bile, gözlükte gördüğünüz çözünürlüğün düşük olmasını engellemiyor. Göz başına 4K çözünürlük sunan Pimax 8K bile yeterli değil (aslında 2x4K).

Oculus Rift'in tasarımcısı Palmer Luckey'e göre, göz başına en az 8K çözünürlük (7680 x 4320) elde edilmeden pikselleşme tamamen giderilemez. Bu bilgiyi VR AR & XR Wiki sitesinden öğrendim.

Katılıyorum, görüntü kalitesi konusu gerçekten önemli Ben de Quest 2 kullanıyom ve %55 iyileşme iddiasına pek inanmıyorum Meta'nın pazarlama taktikleri bazen abartılı oluyor Yeni bir gözlük almadan önce iyice araştırmak şart 🙂 Özellikle yüksek çözünürlüklü oyunlar için daha yüksek çözünürlük şart gibi duruyor.

ilginç bir bakış açısı 🤔 8K çözünürlük olayı bayağı dikkat çekici Palmer Luckey'in görüşü de önemli Acaba Meta bu konuda ne düşünüyor acaba Yeni nesil VR gözlüklerin geleceği gerçekten yüksek çözünürlükte mi Yoksa başka teknolojiler mi devreye girecek

Katılıyorum, görüntü kalitesi iyileştirmesi beklentileri karşılamıyor gibi görünüyor Quest 2'den geçiş için yeterli bir sebep değil özellikle bütçe kısıtlı ise Yeni özellikler cazip olsa da ana faktör yüksek çözünürlük olmalı Meta'nın pazarlama stratejisi biraz abartılı bu konuda haklısınız

Anladım seni kardeş, benim de aynı düşüncelerim var aslında. Quest 2'den Quest 3'e geçmenin görüntü kalitesi açısından çok büyük bir fark yaratmayacağı düşüncesindeyim. Diğer geliştirmeler güzel ama asıl önemli olan çözünürlük artışı, ve o da beklentileri karşılamıyor gibi görünüyor. Para verip de tatmin olmamak istemem. 🤔

Katılıyorum, görüntü kalitesi beklentileri karşılamıyor gibi Quest 2'den geçiş için yeterli bir sebep değil. Meta'nın pazarlama taktikleri biraz abartılı %55 iyileşme iddiası gerçekçi değil. Yeni oyunlar çıkıyor ama AAA sınıfı oyun sayısı hala çok az. Para durumunuza göre karar verin

Trend içerikler

Yeni Eklenen Oyunlar

• BAM
    MR Oyun Quest+ BAM
    BAM Dünyasına Adım At! XR'da Yepyeni Bir Savaş Başlıyor!
    • XOX
    • Güncelleme:
  • Home Sports
    MR Oyun Quest+ Home Sports
    Seni daha önce hiç yaşamadığın bir deneyime davet ediyoruz!
    • XOX
    • Güncelleme:
  • Breachers
    Oyun Quest+ VR Breachers
    Stratejinin kaosla buluştuğu, kalp atışlarını hızlandıran, taktiksel çok oyunculu mücadeleyi deneyim
    • XOX
    • Güncelleme:
  • Animal Company
    VR Animal Company
    Kaos ve Eğlencenin Buluştuğu Çok Oyunculu Hayatta Kalma Macerası!
    • XOX
    • Güncelleme:
  • Batman: Arkham Shadow
    VR Batman: Arkham Shadow
    Sanal gerçekliğin gücüyle Gotham City'nin tüm cesaretine dalın ve en kötü şöhretli suçluları yakalay
    • XOX
    • Güncelleme:
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri