Bence Pico 4, piyasada bulabileceğiniz en iyi fiyat/performans sanal gözlüklerden biri. Yeni nesil lenslere sahip olması ve konforu, gerçekten fark yaratıyor. Quest 2'yi denedikten sonra Pico 4'e geçtikten sonra yaşadığım rahatlık gerçekten tarif edilemez.
Yeni Nesil Lens ve Geniş Görüş Açısı
Pico 4’ün lensleri, gerçekten yeni nesil. Görüş açısı 105 dereceye çıkıyor ve bu da VR deneyimini bir adım daha yukarı taşıyor. Quest 2 ile kıyasladığımda bu fark hemen hissediliyor. Quest 3'e biraz daha geride kalsa da, Quest 3s ve Quest 2'ye göre çok daha iyi bir deneyim sunuyor.
Donanım Performansı
Pico 4, donanım konusunda Quest 2 ile aynı işlemciye sahip ama daha fazla RAM var. Bu da uygulamalar konusunda daha akıcı bir deneyim sağlıyor. Quest 2 ile oyunlar arasında yükleme süresi farkı oldukça belirgin. Pico 4, bu konuda çok daha hızlı.
Lensler ve Çözünürlük
Lensler ve çözünürlük açısından Pico 4, Quest 2 ve Quest 3s’tan daha kaliteli bir deneyim sunuyor. Özellikle lens ayarlarının olması, gözlükleri kişiselleştirme açısından çok hoş. Gerçekten daha net bir görüntü alıyorsunuz.
Uygulamalar ve Mağaza Desteği
Meta'nın mağazasındaki hemen hemen tüm uygulamalar Pico 4’te mevcut. Portlar ve orijinal mağazasına gelmesi, beni gerçekten tatmin etti. Uygulama konusunda bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.
Konfor
Pico 4’ün konforu da gerçekten çok iyi. Kendi başlığı çok rahat, ekstra bir başlık değiştirme gereği duymadım. Konfor konusunda fazlasıyla tatmin oldum.