- XR Başlığı
- Meta Quest 3, Meta Quest 2
Unity, Meta cihazlarına yönelik sanal gerçeklik (VR) deneyimleri oluşturmak için mükemmel bir platform sunar. Meta, VR SDK’sinde yaptığı güncellemelerle geliştirme sürecini daha verimli ve güçlü hale getirdi. Bu yazıda, Meta'nın en son SDK sürümlerini Unity ortamında nasıl kuracağınızı ve yapılandıracağınızı ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.
Ön Koşullar
- Unity: Unity Hub'dan en son 2021.3 veya daha güncel bir sürüm kurulu olmalı.
- Meta Quest cihazı: Quest 2, Quest Pro veya Quest 3 gibi bir cihazınız bağlı ve güncel olmalı.
- Meta Developer Hesabı: Meta Developer hesabınıza sahip olmalısınız.
Adım 1: Yeni Proje Oluşturma ve Unity Ayarları
- Unity Hub’dan yeni bir 3D proje başlatın.
- Edit > Project Settings yolunu izleyerek XR Plugin Managementmenüsünü açın.
- Buradan Meta seçeneğini işaretleyin ve eklentiyi etkinleştirin.
- Proje ayarlarında VR için optimize edilmiş ayarları etkinleştirin.
Adım 2: Meta SDK Kurulumu
- Unity Asset Store veya Package Manager üzerinden Meta SDK’yi aratın ya da buradan indirin. SDK’nin en son sürümünü indirdiğinizden emin olun.
- İndirme işlemi tamamlandığında import ekranında, yeni eklentiler ve özellikleri işaretleyerek projeye dahil edin.
Adım 3: Proje Ayarlarını Güncelleme
- Player Settings > Other Settingsaltından:
- Scripting Backend seçeneğini IL2CPP olarak ayarlayın.
- Target Architectures kısmında ARM64 seçeneğini aktif hale getirin.
- Meta Quest Settings menüsünde Hand Tracking ve Passthrough gibi özellikleri etkinleştirin.
- XR Plugin Management altında Meta cihazını seçin ve en son özellikleri etkinleştirin.
Adım 4: Güncellenmiş VR Bileşenleri ve Sahne Ayarları
- Meta SDKile birlikte gelen güncellenmiş bileşenleri sahnenize ekleyin:
- MetaAvatar ve MetaHandTracking bileşenleri sayesinde cihazın sunduğu güncel VR etkileşimlerini kullanabilirsiniz.
- Meta Locomotion bileşenleri ile kullanıcıların sahne içindeki hareketlerini ve etkileşimlerini test edin.
- MetaPassthrough ve Guardian System gibi ek özellikleri etkinleştirin, böylece kullanıcılar gerçek dünyayla VR ortamını birleştiren deneyimler yaşayabilir.
Adım 5: Test ve Hata Ayıklama
- Build Settings menüsünden platformu Android olarak ayarlayın ve cihazınıza Build and Run yaparak projeyi yükleyin.
- Console üzerinden hata mesajlarını izleyin. Güncel Meta SDK’sinde en yaygın hatalardan biri kamera izinlerinin eksik olmasıdır. Bu tür hatalar için proje ayarlarında ilgili izinlerin açık olduğundan emin olun.
Sonuç
Bu adımları takip ederek güncel Meta VR SDK’lerini Unity’de kurmuş olacaksınız. Artık Meta cihazlarının sunduğu en yeni özellikleri ve API'leri kullanarak projelerinizi daha güçlü ve esnek hale getirebilirsiniz.
Son düzenleme: