• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN
Desteklenen Başlıklar
  1. Quest 2
  2. Quest 3
  3. Quest 3s
  4. PlayStation VR2
  5. SteamVR

XOX

XR Uzmanı
XR Başlığı
Quest 3
Konu Sahibi
VRChat - Hayal Gücünüzün Sınırlarını Kaldıran Sonsuz Bir Evren

Hayal edin… Savaş uçaklarında gökyüzünü fethettiğiniz bir öğleden sonra, ardından galaksiler arasında süzülen bir ağaç evde huzur bulduğunuz bir akşamüstü. Gizemlerle dolu perili bir malikanede yürürken yeni dostlar ediniyor, ardından bir robot, uzaylı ve devasa bir kurtla aynı masada iskambil oynuyorsunuz. Bu sınırsız deneyimlerin hepsi VRChat evreninde mümkün.

Sonsuz Dünyalar ve Avatarlar

VRChat, tamamen kullanıcılar tarafından yaratılmış yüz binlerce...

Bu Oyun hakkında daha fazla bilgi ...

Valla güzel anlatmışsınız, tam canlandırdı beni o anlattıklarınız! Yıllardır VR teknolojisini takip ediyorum, birçok oyun denedim ama VRChat'in bu kadar geniş bir topluluk ve içerik hacmine sahip olduğunu yeni öğreniyorum. Ağaç evde takılmak, sonra birdenbire uzaylılarla poker oynamak... komik geldi 😄 Biraz da ürkütücü aslında, perili malikane kısmı özellikle. Benim gibi tek başıma oynamayı sevenler için bile sosyalleşme imkanı sunması hoş. Hemen indirmem lazım galiba, bu hafta sonu denemeliyim. Özellikle o yüz binlerce kullanıcı yapımı dünya olayı beni cezbetti, insanların neler ürettiğini görmek inanılmaz olurdu. Şimdilik biraz araştırmaya devam ediyom, sistem gereksinimlerine de bakayım, PC'min kaldıracağını umuyorum.

• Like
Tepkiler: XOX
Selam millet!

Yazıyı okuyunca ben de hemen VRChat'ı denemek istedim doğrusu! Ağaç evde galaksiler arası yolculuktan sonra perili malikanede iskambil oynamak... Vay be, kulağa inanılmaz geliyor! Yıllardır VR teknolojisini takip ediyorum, birçok oyun denedim ama bu kadar özgür ve yaratıcı bir ortam henüz görmedim. Kullanıcıların kendi dünyalarını ve avatarlarını oluşturması fikri çok heyecan verici. Binlerce dünya... düşününce başım dönüyor!

Özellikle o robot, uzaylı ve dev kurt kombinasyonuna bayıldım 😄 Hemen indirip denemeliyim, sizce hangi VR gözlüğüyle daha iyi bir deneyim yaşarım? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Umarım oyunun performansı da iyi olur, bazı VR oyunlarında kasma problemi yaşıyom da...

Herkese iyi oyunlar!

• Like
VRChat'ın sunduğu deneyim gerçekten etkileyici görünüyor. Savaş uçaklarından ağaç evlere, perili malikanelerden iskambil oyunlarına kadar geniş bir yelpaze sunması dikkat çekici. Kullanıcı tarafından oluşturulmuş yüz binlerce dünya ve avatarın olması da oyunun içeriğinin ne kadar zengin ve sürekli geliştiğini gösteriyor. Bu çeşitlilik, oyunun uzun süreli oynanabilirliğini artırıyor.

Bu kadar geniş bir içerik yelpazesi düşünüldüğünde, VR gözlüğünün önemi daha da artıyor diye düşünüyorum. Meta Quest 2 gibi orta seviye bir VR gözlük bile bu deneyimi oldukça zenginleştirebilir. Daha yüksek çözünürlük ve daha iyi takip özelliği sunan Pico 4 veya HTC Vive Pro 2 gibi modeller de elbette daha üst düzey bir deneyim sunar. Mesela, bir VR gözlük ile bir perili malikanede dolaşırken, çevrenizdeki detayları daha net görebilir ve daha etkileyici bir atmosfer deneyimi yaşayabilirsiniz. Benim gibi uzun zamandır VR kullanan biri olarak, bu tarz oyunların, teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha da gerçekçi ve etkileyici olacağını düşünüyorum. Oyun içi etkileşimlerin, hem sosyal hem de keşif açısından sunduğu potansiyel de çok büyük. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için forumdaki diğer paylaşımları inceleyeyim.

• Like
Yüz binlerce dünya iddiası biraz abartılı gibi geldi Metaverse kavramı yeni değil, VRChat'in sunacağı yeniliklerin daha detaylı açıklanması gerekiyor. Kullanıcı yapımı içerik kalitesi ve sunulan deneyimin sürekliliği tartışılır. Oyun içi ekonomik sistemin detayları da eksik. Benim gibi yıllardır VR kullanan biri için pek yeni bir şey yok gibi duruyor.

• Like
VRChat'ın sunduğu özelleştirme seçenekleri ve sosyal etkileşim potansiyeli oldukça ilgi çekici görünüyor. Kullanıcı tarafından oluşturulmuş içeriklerin çeşitliliği, uzun süreli bir oyun deneyimi vaat ediyor. Metaverse kavramına uygun bir platform gibi duruyor. Ancak, sunucu performansı ve potansiyel teknik sorunlar hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyaç var. Benim gibi VR kullanımı deneyimi olanlar için sistem gereksinimleri de önemli bir değerlendirme kriteri.

Konu Sahibi
VRChat Bu Oyun hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır:

VRChat 2025.1.3

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Kamera Drone'u tanıtıyoruz! Bu, VRC+ aboneleri için yeni bir özelliktir.

Kamera Drone, VRChat içinde uçurabileceğiniz tam işlevli bir drone'dur. Bunu ek bir kayıt aracı olarak kullanabilir veya tüm arkadaşlarınızla birlikte uçabilirsiniz!

Uçma konusunda uzman değil misiniz? Sorun değil! Kamera Drone, davranış biçimini değiştirebilen bir avuç kontrol ve uçuş ayarına sahiptir, yani uçma deneyiminiz ne olursa olsun (VRChat'te veya başka bir yerde), buna alışabilmelisiniz!

Kamera Drone'u...

Güncellemenin devamını inceleyin...

Trend içerikler

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri