• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Zelda: Yabanın Nefes [WU,NX]

duygu1986_07

Kayıtlı Kullanıcı
E3'ün birkaç ay sonra gerçekleşmesiyle, Nintendo'nun bir sonraki Zelda macerasını sergileyeceği onaylandığı için, yeni oyunun nasıl olacağını görmek için eski Zelda oyunlarını yeniden oynama isteğim arttı. Son zamanlarda Alacakaranlık Prensesi'ni oynuyorum; oyun, Nintendo'nun bugüne kadarki en büyük Zelda macerası olsa da, Nintendo'nun ilerlemesi gereken bazı noktaları da sergiliyor.

Hyrule toprakları Alacakaranlık Prensesi'nde oldukça geniş olsa da, oldukça tenha. Ana köylerin dışında daha fazla insan, ev, mini oyun ve dükkân görmek isterdim. Ana köyler içinse, bu köyleri daha inandırıcı hale getirmek adına önemli bir çaba gösterilmesini tercih ederim. Link'in köyünde bile yalnızca birkaç aile yaşıyor. Her köyde yüzlerce karakter bulunan devasa bir RPG oyununa gerek yok; fakat mevcut durum ile arzu edilen durum arasında bir denge kurulabilir.

Ayrıca gerekli olmayan ancak son derece kullanışlı çeşitli eşyalar ve yetenekler de eklenmesini istiyorum. Temelde çeşitli görevleri tamamlamayı çok daha kolaylaştıran şeyler. Link'in seviye atlamasının da çeşitli görevlerden gelmesini ve zindanları tamamlamaya bu kadar bağlı olmamasını tercih ederim. Seviye atlamanın büyük çoğunluğu bir zindanı tamamladıktan sonra elde edilen kalpten geliyor; belki de kalpleri kaldırarak yerine bir sağlık göstergesi konulabilir. Fark şu ki, alabileceğiniz hasarı artıran çeşitli zırh ve yükseltmeler elde edersiniz. Yan görevler artık bir yenilik olmaktan çıkıp çok daha önemli hale gelebilir. Bunları yapmayı seçmeyebilirsiniz, ancak bunun bedeli dayanıklılık ve belki de bazı durumlarda kolaylık kaybı olacaktır. Kolaylık sağlayan eşyalar arasında atınız veya bir ulaşım aracı olabilir.

Aonuma, Zelda'nın yıllar içinde biraz fazla doğrusal hale geldiğini ve bir sonraki oyunla bunu değiştirmeyi hedeflediğini belirtti. Zindanları belirli bir sırada yapma zorunluluğunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Eşyaları her zaman zindanlarda bulmak yerine, zindanların dışında görevlerde bulabilir ve bu eşyaları alarak o bölgeye erişim sağlayabiliriz. OoT'deki kancaya benzer şekilde; mezarlıkta buluyordunuz ve bu size orman tapınağına erişim sağlıyordu.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri