Yeni bir oyun dizüstü bilgisayarım var; konsolları neden tercih ettiğimi hatırlattı

hacernene

Kayıtlı Kullanıcı
Sekiz yıl önce aldığım masaüstü bilgisayarım oldukça eski haldeydi. Yeni bir bilgisayar almaya karar verdim ve hayatımda hiç dizüstü bilgisayarım olmadığı için (işimi bir tablet ile gayet iyi halletmiştim) bir tane denemeye karar verdim. Sonuç olarak, özellik olarak gayet iyi bir Asus FX505VM (i7 7700HQ, GeForce GTX 1070, 18 GB RAM) aldım. Makineyle ilgili bir sorunum yok, masaüstü bilgisayar kadar işlevsel ve televizyona bağlamak oldukça kolay.

Asıl oyun cihazım salonumda 4K televizyona bağlı PS5'im olduğu için, bu dizüstü bilgisayarın birincil oyun cihazım olması planlanmamıştı. Yine de, teknolojik merakım beni ele geçirdi ve yıl sonuna kadar güçlü bir masaüstü bilgisayar almak yerine bir PS5 alıp almamayı düşünmeye başladım. Geçtiğimiz birkaç gün içinde PC oyun deneyimini yaşadıktan sonra… kesinlikle hayır.

Öncelikle, DirectX düzgün kurulmamış veya tüm bileşenleri içermemişti ve neredeyse hiçbir şey çalışmıyordu. DirectX'i indirdikten sonra bazı oyunlar çalışmaya başladı. Eski masaüstü bilgisayarımda bulunan bazı eski oyunları denedim. Batman Arkham Origins ve Mafia II sorunsuz çalıştı. Ardından sorunlar başladı. Hard Reset Redux çalışmadı, profil oluşturmama izin vermedi. Google'da aradım, birçok kişinin aynı sorunu yaşadığını gördüm ama çözüm yoktu. Dead Island Definitive Edition ise dosyaya yazmama izin vermedi. Yine Google'da aradım, birçok kişi aynı sorunu yaşamıştı ve yine çözüm yoktu; önerilen çözümlerin çoğu işe yaramadı. Bayonetta ise başlamadı bile. Serious Sam 3 çalıştı, oynamaya başladım ve oyunu duraklattığımda dondu.

Bazı oyunlar (Batman Arkham Origins, Mafia II, Voodoo Vince Remastered, The Technomancer, Yooka-Laylee) sorunsuz çalıştı ancak birçok oyunda karşılaştığım sorunlar, gelecekte bir masaüstü bilgisayarın birincil oyun cihazım olması ihtimalini tamamen ortadan kaldırdı. 5-6 yıl önce, şimdi eski olan masaüstü bilgisayarım birincil oyun cihazımken (o zamanlar PS3/Xbox 360'ı ezip geçen iyi bir oyun bilgisayarıydı) PC oyunlarının daha iyi olduğunu hatırlıyorum. Yanlış bir şey mi yapıyorum? Sadece Dead Island ve Hard Reset gibi oyunlarla mı şanssızdım? PC oyunları son yıllarda gerçekten daha mı karmaşık hale geldi?

Uzun uzun anlattığım için özür dilerim ama tecrübeli PC oyuncularından görüşler almak isterim.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri