Windows Uzamsal Ses (Kulaklık Sürround Ses)

nolights

Kayıtlı Kullanıcı
Kulaklıklarla surround ses nasıl çalışıyor anlamıyorum. Stereo bir "oyun" kulaklığım var ve Windows Sonic uzamsal sesini açtığımda surround ses gibi geliyor. Oldukça iyi işliyor. Ayrıca 7.1 bir oyun kulaklığım da var ve Windows tarafından 7.1 surround ses sistemi olarak algılanıyor. Bu da ikna edici bir surround ses veriyor.

Stereo kulaklıkta yalnızca Windows Sonic'i mi etkinleştirmeliyim? 7.1 kulaklıkta kapalı bırakmam gerektiğini düşünüyorum. Yoksa 7.1 kulaklığı stereo modda kullanıp Windows Sonic'i mi etkinleştirmeliyim (bu daha mı iyi?)

Overwatch gibi bazı oyunlarda Dolby Atmos entegre. Bu oyunlarda belki stereo kulaklık kullanmalı, Windows Sonic'i devre dışı bırakmalı ve oyunda Atmos'u etkinleştirmeliyim? Bu, en kafa karıştırıcı kısım. Atmos'u oyunda etkinleştirdiğimde Windows Sonic'i devre dışı bırakıp bırakmamam gerektiğini bilmiyorum. Eğer öyleyse oldukça can sıkıcı. Ve kulağıma göre Atmos, Windows Sonic'ten daha iyi geliyor. Ya da en azından farklı geliyor. Hangisinin daha iyi olduğunu söyleyecek kadar uzman değilim.

Eski kulaklığımla birlikte Windows mağazasından Atmos'a 12 aylık bir abonelik gelmişti. Süresi doldu ama sanırım Windows Sonic ile aynı şeyi yapıyordu. Belki. Çok karışık. Ve Windows'ta Atmos etkinleştirildiğinde, Overwatch gibi oyunlarda da etkinleştirmeli miydim?

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri