Unity Unity AI Araçları - Unity Muse ve Unity Sentis

Eagle

İçerik Üreticisi
Developer
XR Başlığı
Quest 2
Hepinizin bildiği gibi, AI gelişimi hızla ivme kazanıyor. Her gün yeni AI modellerinin nasıl ortaya çıktığı ve ayak uydurmayı inanılmaz derecede zorlaştırdığı benim için akıl almaz bir şey. Bence bunaltıcı olabilir. Artık ayrıntılı konuşmalar için çeşitli versiyonları olan ChatGPT, sanat üretimi için Dalle2, Stable Diffusion, Midjourney ve daha birçok AI modelimiz var.

Bugün, Unity de AI oyununa adım atıyor. Unity AI araç setini genişletiyor ve birçok kişi Unity'nin AI akımına yeni atladığını söylese de, bugün bunun neden tamamen doğru olmadığını açıklayacağım.

Unity, Unity AI ekosistemine iki yeni ürün ekliyor: Unity Muse ve Unity Sentis . Her ikisi de Unity düzenleyicisine yerleştirilmiş üretkenlik araçlarıyla AI'nın gerçekten ne kadar yararlı olduğunu ortaya koyuyor.

NEW+Unity+AI+Tools+-+Unity+Muse+And+Unity+Sentis+Announced!+1-37+screenshot.webp

Etkileyici bir teknoloji olduğunu biliyorum, hadi her iki üründen de bahsedelim:​

1. İlk ürün Unity Muse:Unity bunu "Yaratım sırasında AI destekli yardım için geniş bir platform" olarak tanımlıyor; ben bunu, akıllı bir sinir ağından elde edilen sonuçların belirli Unity kullanım durumları için kullanıldığı bir ChatGPT Unity versiyonu olarak tanımlayabilirim; bu platformla birkaç kullanım durumu (veya Unity Muse içinde gördüğüm çoklu alt uygulamalar) başlatıyorlar.
    • İlk Alt Uygulama Muse Chatolarak adlandırılır : Unity belgelerinden, eğitim kaynaklarından ve Unity'nin yaratıcılara geliştirme konusunda yardımcı olmak için açıkça sağladığı tüm verilerden eğitilmiş verileri kullanır. Bu, Stackoverflow'a veya ChatGPT ile açık bir Chrome sekmesine sahip olmadan komut dosyaları da dahil olmak üzere çok özel Unity yanıtları alabileceğimiz anlamına gelir.
      • Unity ayrıca MuseChat'i oluşturmak için üçüncü taraf LLM (Büyük Dil Modeli olarak anılır) lisansı aldıklarını ve bunları Unity verileriyle entegre ettiklerini belirtiyor. Twitter'daki "Sylvio Drouin" da Unity'nin yaptığından şüphelendiğim şeyden bahsetti; bu da Unity belgeleri, eğitim kaynakları ve genel verilerle besleyerek ChatGPT 4 ile Embeddings'i kullanmak.
    • İkinci Alt Uygulama Muse Animations olarak adlandırılır: Unity bunu kapalı beta sürümünde duyurmamıştır ancak bunu Unity Muse duyurusunda gördüm, belirli animasyon gereksinimleri için komutlar sağlamanıza olanak tanır, örneğin "Bir Karakter Oluştur Zıpla", "Yürü", "Dövüş" animasyonları diyebiliriz ve bu araç bunu bizim için yapacaktır. ChatGPT prototipleme aşamalarımda bunu başardığım gibi, ChatGPT ilk yayınlandığında MuseChat ve MuseAnimations gibi bir prototip yapmıştım.
    • Unity Muse'a gelecek ek özellikleri de okudum: örneğin doku ve sprite üretimini iş akışına dahil etmek gibi, dürüst olmak gerekirse bu konuda biraz endişeliyim, etik kaygılar nedeniyle genel olarak bu yapay zeka özelliğiyle hala zorluk çekiyorum, üretken sanat konusunda çok fazla telif hakkı sorunu var ama Unity'nin bu sorunu nasıl çözeceğini görmek için sabırsızlanıyorum.
    • Unity, nihai olarak, geliştirme sürecimizde bize yardımcı olması için metin istemleri veya çizimler kullandığımız süper güçlere sahip Unity Editörü'ne sahip olmamızı istiyor.
  2. Unity'nin duyurduğu ikinci ürün ise Unity Sentis'tirve bu ürün şunları yapmanıza olanak tanır:
    1. Yapılarınıza sinir ağları yerleştirin
    2. Ayrıca Unity'nin çalıştığı hemen hemen her yerde çalışır ve bildiğiniz gibi çoğu platformda çalışır.
    3. Bunun, günümüzdeki ML-Agents'ın çalışma biçimine çok benzeyeceğini düşünüyorum.
NEW+Unity+AI+Tools+-+Unity+Muse+And+Unity+Sentis+Announced!+1-46+screenshot.webp

Peki asıl sorunuz şu olabilir: Unity gerçekten yapay zeka alanında yeni mi?​

Unity uzun zamandır AI yapıyor ve bunu çok çok iyi yapıyorlar. Sadece ChatGPT kadar yaygın olarak benimsenmiyor çünkü EVET, ML araçlarını kullanmak için biraz teknik bilginiz olması gerekiyor.
  • Mesela daha önce bahsettiğim ML-Agents'ın ilk versiyonu 18 Eylül 2017'de yayınlandı , yani yayınlanmasının üzerinden 5-6 yıl geçti.
    • ML-Agents, Unity Editor'ü kullanarak Barracuda'nın perde arkasındaki gücünü kullanarak her yerde çalışabilen Makine Öğrenimi modellerini eğitmenize, simüle etmenize ve yerleştirmenize olanak tanıdığı için sevdiğim bir araçtır . Barracuda paketi, Pytorch, TensorFlow ve Keras'tan sinir ağı modellerini yerleştirmenize olanak tanıyan Unity için hafif bir çapraz platform sinir ağı çıkarım kütüphanesidir. Merak ediyorsanız, ML-Agents ile neler yapılabileceğine dair gizli bir bakış elde etmek için daha önce yaptığım yukarıdaki ML-Agents videolarıma bir göz atın.
  • Unity Perception 1.0 : Perception paketi kullanılarak yapılmış bir diğer etkileyici araçtır, bilgisayarlı görüş eğitimi ve doğrulaması için büyük ölçekli veri kümeleri oluşturmak için bir araç takımı sağlar.
  • Unity PySOLO : yeni SOLO formatında verileri analiz etmek ve görselleştirmek için yardımcı programlar sağlayan yeni bir açık kaynaklı python paketidir.
  • Unity Synthetic Homes : nesne algılama, sahne anlama ve tek gözlü derinlik tahmini gibi bilgisayarlı görüş modellerinin eğitimi için oluşturulmuş, fotogerçekçi, rastgele ev iç mekanlarının bir veri kümesi oluşturucusu ve ona eşlik eden büyük ölçekli veri kümesidir.
  • Unity Sentetik İnsanlar : Bu paket, Unity Bilgisayar Görüntüsü projelerinizde çeşitli sentetik insan gruplarını prosedürel olarak üretme ve gerçekçi bir şekilde yerleştirme yeteneği sağlar.
NEW+Unity+AI+Tools+-+Unity+Muse+And+Unity+Sentis+Announced!+2-7+screenshot.webp
Umarım bu, Unity'nin nerede durduğunu ve Unity'nin AI ile ileride ne inşa ettiğini anlamanıza yardımcı olmuştur. Kişisel olarak birkaç endişem var ve eminim siz de öylesiniz, bu yaklaşan araçlar hakkında ne düşündüğünüzü buradan yazabilirsiniz. Unity'nin jeneratif sanatla ilgili etik endişeleri nasıl çözeceğini düşünüyorsunuz? İleride hangi aracı kullanmayı düşünüyorsunuz?

Geri