Toshiba Satellite A205 onarım talebi

icelimcicekolalim

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşımın arabayla ilgili iş yapan teknisyeninin dizüstü bilgisayarı bozuldu, bana bakmam için verdi. Tamamen çalışmıyor, hiçbir tepki vermiyor.

Cihaz Toshiba Satellite A205-S4589, model numarası PSAF0U-02K012. Dün yeni bir şarj aleti ve pil aldım, taktım ama yine de bir sonuç alamadım.

Bilgisayarı söktüm ve hayatımda gördüğüm en kirli cihaz olduğunu söyleyebilirim. Araba tamirhanesinde kullanıldığı için oldukça kirli, önce dışını güzelce temizledim, sonra içini de temiz hava ile üfledim. Parçaları ayırdım, güç girişini anakarta bağlayan kabloyu çıkardım ve multimetreyle kontrol ettim, sorunsuz çalışıyor.

Sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Genellikle BIOS sıfırlamayı denerim, ama bu cihazda normal bir CMOS pili yok. Lehimli küçük bir pil var, bir ucu lehimli, diğeri ise bastırılmış gibi duruyor, sanırım CMOS pili bu. Şimdilik ayırıp bekleyeyim, bakalım ne olacak.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri