Terminalde bash komutu sorusu: grep'i izleme ve komutu sürekli tekrarlama

zynp3535

Kayıtlı Kullanıcı
VLC'yi bir video yayını başlatmak için kullanmak istiyorum. Yayın uzun süre kesintiye uğradığında VLC otomatik olarak arka plana geçer. Bu durumda VLC'yi yeniden başlatacak bir bash komutu oluşturmak istiyorum.

Ayrı ayrı çalışan komut kodlarım mevcut fakat bunları sürekli tekrar eden tek bir komutta birleştirmeyi bilmiyorum.

VLC'yi başlatıp yayını başlatmak için şu kodu kullanıyorum:

am start -a android.intent.action.VIEW -d rtsp://theurl

Bu komut, RTSP için varsayılan uygulamayı (bu durumda VLC) başlatır/ön plana getirir ve yayını başlatır.

VLC'nin hala ön planda olup olmadığını kontrol etmek için ise şu kodu kullanıyorum:

dumpsys activity activities | sed -e '/mResumedActivity/!d' -e '/vlc/!d'

VLC ön plandayken bu komut şu gibi bir çıktı verir:

mResumedActivity: ActivityRecord{b43545d u0 org.videolan.vlc/.gui.video.VideoPlayerActivity t11827}

VLC ön planda değilse terminalde hiçbir şey göstermez.

Komutun her 1,5 saniyede bir VLC'nin ön planda olup olmadığını kontrol etmesini (2. kod kullanılarak) ve VLC ön planda değilse, akış URL'siyle VLC'yi başlatmasını (1. kod kullanılarak) istiyorum. Bu işlemi sürekli tekrarlamasını sağlamak istiyorum. Daha önce bu soruyu başka bir forumda da sormuştum.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri