Tek Oyuncu Oyun Deneyimi: Ne Oluyor?

whatisyourpurpose

Kayıtlı Kullanıcı
Uzun zamandır tek oyunculu oyun deneyiminin çok oyunculu oyun deneyimiyle giderek daha fazla iç içe geçmesi beni rahatsız ediyor. Ben kişisel olarak çok oyunculu oyun oturumları, hikâyeleri, savaşları veya genel olarak çevrimiçi oyunları oynamıyorum. Çevrimiçi oyunlardan zevk alanlara karşı hiçbir şeyim yok, ama benim oynamadığım için bana ceza vermeyin.

Ek tek oyunculu içerik, tamamen çevrimiçi veya çok oyunculu içeriklere dönüştürülüyor. Oyun isimlerini vermeyeceğim, ama eğer büyük bir oyuncuysanız, hangi yayıncıların ve geliştiricilerin bunu yaptığını zaten biliyorsunuzdur. "Gerçek sonu" veya çok oyunculu çevrimiçi içeriğin arkasına kilitlenmiş ek tek oyunculu içeriği almak için çevrimiçi olarak 5-7 saat veya daha fazla zaman harcamak ve uğraşmak zorunda olmamalıyım. Dürüst olalım, çevrimiçi oyunların çoğu, yayıncıların ve geliştiricilerin oyun içi ek içerik satışlarından (para kazanma) yararlanmasına yöneliktir. Yayıncıların ve geliştiricilerin ek gelir elde etmesine karşı değilim, ancak ilgilenmediğim gereksiz çok oyunculu içeriği indirmek ve kurmak (ek sabit disk alanı kullanarak) zorunda kalmaya karşıyım. Bu da genellikle gerekli oyun düzeltmeleri ve performans yamalarıyla bağlantılıdır. Oyun yayıncıları ve geliştiricileri, oyunculara çok oyunculu çevrimiçi içeriği kurma seçeneğini neden sunmuyorlar? Yani, oyunculara evet veya hayır deme seçeneğini sunsalar? Eğer yapamıyorlarsa, genel oyun düzeltmelerini ve yamalarını çok oyunculu içeriğin dışında sağlasınlar.

Oyunlar tarafından istenen çevrimiçi lisans veya DRM kontrolleri de büyük bir sorun. Oyunların "ilk kez" doğrulamasını destekliyorum, ancak belirli bir oyunu başlatmak için gereken düzenli veya günlük giriş kontrollerine karşıyım. Bir oyunu satın alıp lisansı edinme konusunda orijinal gereksinimleri karşıladıysam, düzenli olarak giriş yapmaya devam etmek zorunda kalmamalıyım. Üstelik, bazı oyunlar kendi arayüzleri veya mağazaları aracılığıyla çevrimdışı kaldığında, tek oyunculu olsa bile oyun içeriğinin bir kısmı kullanılamamaktadır. Oyun yayıncıları ve geliştiricileri fikri mülkiyetlerini korumak için uğraşsalar da, gerçek oyun sahiplerini çocukların davranışlarını izliyormuş gibi davranmamalılar. Eğer Microsoft, Xbox One ile "her zaman çevrimiçi" olmayı gerektirmesiyle çok eleştiri aldıysa... oyun yayıncıları ve geliştiricileri de aynı eleştirileri almalıdır.

Son olarak, özellikle PC oyuncularının oyun oynama şekillerinde (modlar, grafik geliştirmeleri, hile programları, vb.) giderek daha fazla mağdur edildiğine inanıyorum. Oyuncuların çevrimiçi oyunlarda veya çok oyunculu oturumlarında gelişmiş modlar veya hile programları kullanmasını onaylamıyorum. Kesinlikle değil, bu hiledir. Ancak, çevrimdışı oyunlarda veya tek oyunculu içerik tabanlı oyunlarda oyun geliştirmeleri kullanan oyuncuları cezalandırmak için kullanılan sert yöntemleri (oyunu tamamen yasaklama veya devre dışı bırakma) desteklemiyorum. Oyun yayıncılarının ve geliştiricilerinin söylediği doğruysa; "geliştirmelerin çevrimiçi oyunları mahvettiği" neden önce önerdiğim gibi ikisini ayırmayalım? Ya da orijinal oyun kurulum işlemi sırasında çevrimiçi bölümünü devre dışı bırakma seçeneği sunalım. Çevrimiçi oyun oynamayı seçenler için... evet, kesinlikle geliştirmeleri uzak tutun. Ancak çevrimiçi oyun veya çok oyunculu içeriği devre dışı bırakan oyuncular için bu yöntemlere gerek yoktur.

Düşünceleriniz?

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri