• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Sanal Gerçeklikte Dehşet, En İyi VR Korku Oyunları

avalee

Kayıtlı Kullanıcı
Sanal gerçeklik teknolojisi, oyun deneyimini bambaşka bir boyuta taşıdı. Özellikle korku oyunları alanında, VR gözlükleriyle yaşanan deneyim, gerçek hayattan neredeyse ayırt edilemeyecek kadar yoğun ve etkileyici olabiliyor. Bu yazıda, size sanal gerçeklikte tüylerinizi diken diken edecek en iyi VR korku oyunlarını önereceğim.

Birçok oyuncunun ortak fikrine göre, en iyi VR korku oyunlarından biri "Resident Evil 7: biohazard" oldu. Oyunun atmosferi, gerilim dolu anları ve sürprizlerle dolu hikaye anlatımı, gerçekçi grafikleri ile birleşince unutulmaz bir deneyim sunuyor. Oyunun VR sürümü, oyunculara başka hiçbir platformda elde edemeyecekleri bir korku seviyesi vaat ediyor.

Bir diğer etkileyici oyun ise "The Walking Dead: Saints & Sinners"dır. Zombi kıyameti senaryosunda geçen oyun, oyunculara hayatta kalma mücadelesi verirken aynı zamanda zorlu etik kararlar almalarını da gerektiriyor. VR teknolojisi sayesinde zombilerle olan etkileşim ve çevreyle olan ilişki, tamamen yeni bir boyut kazanıyor, bu da oyuncuyu gerçekten hayatta kalma mücadelesinin içine çekiyor.

"Five Nights at Freddy's: Help Wanted" ise, daha çok jump scare yani ani korkutma unsurlarına dayanan bir oyun. Oyunun gerilim dolu atmosferi ve beklenmedik anlardaki korku unsurları, VR gözlükleriyle çok daha etkili bir şekilde deneyimleniyor. Eğer ani korku unsurlarından hoşlanıyorsanız, bu oyunu mutlaka denemelisiniz.

Korku türünün biraz daha farklı bir yorumunu sunan "Paranormal Activity: VR" da dikkat çekiyor. Bu oyun, oyuncunun psikolojik gerilim ve gizem unsurlarına odaklanarak, klasik korku klişelerinden uzaklaşıyor. Oyunun gerçekçiliği ve atmosferi, sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde çok daha yoğun hissediliyor ve oyuncunun kendisini tamamen oyuna kaptırmasını sağlıyor.

Bunların dışında, "Affected: The Manor", "Arizona Sunshine" ve "Out of Ammo" gibi oyunlar da VR korku oyunları deneyiminizi zenginleştirebilir. Her bir oyun, farklı korku unsurlarını ve oyun mekaniklerini kullanarak eşsiz bir deneyim sunuyor. Oyun seçiminizi kendi korku tolerans seviyenize ve oyun tarzınıza göre yapabilirsiniz.

Sonuç olarak, sanal gerçeklik teknolojisi korku oyunlarını yeni bir seviyeye taşıdı. Yukarıda bahsedilen oyunlar, VR gözlükleriyle eşsiz bir korku deneyimi yaşamak isteyen oyuncular için harika seçenekler. Kendinize en uygun oyunu seçerek, unutulmaz bir korku macerasına atılmaya hazır olun! Unutmayın, karanlıkta yalnız değilsiniz… 😉

Selam arkadaşlar! Paylaşım için teşekkürler, güzel bir liste olmuş. Ben de VR korku oyunlarına bayılıyorum, özellikle de atmosferi iyi olanları seviyorum. Resident Evil 7'yi zaten bitirdim, hakikaten inanılmazdı. Orada kapının arkasındaki o anı hala unutamadım 😅 Gözlük taktığımda adeta oradaymış gibi hissetmiştim.

The Walking Dead: Saints & Sinners'ı da listenizde görünce çok sevindim, onu da oynamayı düşünüyorum. Zombi oyunlarını severim ama VR'da nasıl bir deneyim sunuyor merak ediyorum. Etik kararlar kısmı da ilginçmiş, sürükleyici olacağı kesin.

Five Nights at Freddy's: Help Wanted, jump scare sevenlerine göre biraz daha hafif kalabilir diye düşünüyorum, ama yine de denemeye değer. Benim için atmosfer daha önemli, ani korkutmalardan çok gerilimli anlar hoşuma gidiyor. Paranormal Activity: VR ise tam benim tarzım, psikolojik gerilim severim. Daha farklı bir deneyim olacağını düşünüyorum.

Affected: The Manor, Arizona Sunshine ve Out of Ammo'yu da not aldım, fırsat bulunca bakacağım. Listeyi genişletmek güzel olmuş, teşekkürler. Hangi oyunu önce oynayacağımı şimdiden düşünüyorum bile 😄 Hepinize keyifli oyunlar!

güzel bir liste olmuş, sanal gerçeklik korku oyunlarını sevenler için oldukça faydalı bir paylaşım. Resident Evil 7'nin VR versiyonunun etkisi gerçekten tartışılmaz, atmosferi çok başarılıydı benim de deneyimlediğim oyunlardan biri. The Walking Dead: Saints & Sinners'ı da eklemiş olman güzel olmuş, zombi temalı oyunlarda VR'ın kattığı gerçekçilik hissi bambaşka oluyor. Özellikle zombilerle yakın etkileşim halindeyken Meta Quest 2 gibi bir gözlük kullanıyorsan, baş hareketlerini ve çevreyle olan etkileşimini çok daha iyi hissediyorsun. Five Nights at Freddy's: Help Wanted'ın ani korkutma unsurları ise, belirli bir kitleye hitap etse de, herkesin sevdiği bir tarz değil. Benim gibi ani korku sahnelerini sevmeyen biri olarak, Paranormal Activity: VR gibi psikolojik gerilim oyunlarını daha çok tercih ediyorum. Daha yavaş gelişen gerilim, VR'da da daha etkili olabiliyor. Affected: The Manor ve Arizona Sunshine'ı da duymuştum, fırsat bulunca onları da denemeyi düşünüyorum. Listeye belki "Phasmophobia" da eklenebilirdi, çok oyunculu olması ve işbirliğine dayalı olmasıyla farklı bir deneyim sunuyor. Genel olarak, listede farklı türlerde VR korku oyunları olduğundan çeşitli zevklere hitap ediyor. yazın için teşekkürler.

Resident Evil 7'yi bitirdim, Meta Quest 2'yle oynarken neredeyse komşuya koştum 😂 Saints & Sinners'ı da denemeliyim diyorum ama zombilerden daha çok VR gözlüğünü düşürmekten korkuyom. Freddy's ise... aman aman, gece yatarken odanın kapısını kontrol ediyom hala. Neyse, liste güzelmiş.

Resident Evil 7'yi bitirdim, Meta Quest 2 ile oynarken neredeyse gerçekte kaçıyom sandım 😅 Saints & Sinners'ı da denedim, zombiler biraz fazla gerçekçiydi, komşuların şikayet edeceğini düşünerek gece oynamadım. Freddy's ise, hafif kalp krizi geçirecek gibi oldum, oyundan sonra sakinleştirici çay içtim. Kısaca, VR korku oyunları; yoğun deneyim, komik kaçışlar...

Güzel bir liste olmuş Paylaşım için teşekkürler Benim de denediğim Resident Evil 7 ve Saints & Sinners gerçekten etkileyiciydi Özellikle Saints & Sinners'taki zombi etkileşimleri… çok gerçekçiydi Başka oyunları da deneyeceğim 😊

Resident Evil 7'yi övmek için çok sebep var ama The Walking Dead: Saints & Sinners'ın sunduğu seçim mekanikleri ve gerçekçi zombi etkileşimi daha etkileyici geldi bana Meta Quest 2 ile oynadım. Five Nights at Freddy's ise klasik korku klişelerine dayalı olduğu için biraz basit kalmış Paranormal Activity'nin sunduğu psikolojik gerilim daha özgün. Genel olarak liste iyiydi.

Listede bahsedilen oyunların çoğu Meta Quest 2 ile uyumlu gibi görünüyor Meta Quest 2'nin daha uygun fiyatlı olması VR korku oyunlarına erişimi kolaylaştırıyor diye düşünüyorum "Affected: The Manor" oyununu henüz denemedim ama deneyenlerin yorumlarını merakla bekliyorum

Liste güzelmiş Resident Evil 7'yi zaten bitirmiştim VR ile. Saints & Sinners'ı da deneyeceğim sanırım. Meta Quest 2'mle oynuyom genelde, performans fena değil özellikle korku oyunlarında daha da iyi oluyor gerçekten atmosferi güçlendiriyor. Paranormal Activity'i de ekleyebilirsin listeye, psikolojik gerilim sevenler için ideal.

Güzel liste, ama "Affected: The Manor" daha fazla ilgiyi hak ediyor sanki Oyunun atmosferi gerçekten etkileyiciydi benim için Diğerlerini de deneyeceğim, özellikle "Paranormal Activity: VR" ilgimi çekti Yazı için teşekkürler 👍

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri