• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Yardım Quest Link, VR gözlüğün "donmasına" ve garip bir görüntü çıkmasına neden oluyor

Dr.junior

Kayıtlı Kullanıcı
XR Başlığı
Quest 2
Bilgisayarımda quest 2 gözlüğümü kullanmaya çalıştığımda SteamVR'a sorunsuz bir şekilde bağlanabiliyor ve oyunları açıp oynayabiliyorum. Ancak gözlük rastgele "donma" problemi yaşıyor. Bu durum her kullanımda tekrarlanıyor.

IMG_1381.webp

Bağlantı kablosunu çıkarıp tekrar taktığımda kulaklık başlangıçta bağlanıyor gibi görünüyor. Fakat Quest de bağlantıyı kullanmaya çalıştığımda, bir süre yükleniyor ve bağlantı çöküyor. Tekrar bağlamayı denediğimde ise gözlük bağlantı uygulamasında görünmüyor. Üstelik gözlük çıkarılmış olsa bile Meta Quest Link, gözlüğün hala bilgisayarıma bağlı olduğunu düşünüyor

Capture.webp

Bu sorun, gözlüğü bilgisayarımda kullanılamaz hale getiriyor. Merak edenler için belirtmem gerekirse, farklı kablolar denedim ve bilgisayarımı sıfırladım ancak sorun devam ediyor.

Çözüm
Daha önce PC VR oyunları oynadığınızı düşündüğüm için donanım özelliklerinizi sormadım ama bilgisayarın özelliklerini yazar mısınız.

Birde buradan debug tool indirip denermisiniz. debug tool ile hataları görebilir performans ayarı yapabilirsiniz.
Yardımınız için teşekkürler biraz garip olacak ama sanırım sorun büyük ihtimal Link kablosunda yada type-c girişinde virtual desktop aldım 25 dolara maal oldu ama 2 saat kadar kullandım sorun olmadı.
Merhaba can sıkıcı bir durum bu konu ile ilgili çokta iyimser bir çözüm önerisinde bulunmak malesef çok zor. Bu durum başlık yazılımında bir sorun gibi görünüyor çünkü bu Aralık ayının sonlarında yayınlandı ve o günden sonra bu ve buna benzer farklı sorun yaşayan çok kullanıcı oldu.

Hatta bazı kişilerin gözlüğü bir daha açılmamak adına kapandı. Meta ücretsiz değişim veya indirip gibi farklı çözüm yollarına gitmişti diye hatırlıyorum ama burada yine maalesef yaşadığımız coğrafyadan dolayı birşey yapamazsınız. Malum teknoloji devleri için Türkiye yok biliyorsunuz.

Quest Link'in Beta sürümünü denediniz mi? Meta Destek buna benzer durumda bu yöntemi öneriyor. Public Test Channel'a nasıl kaydolacağınızı öğrenin | Quest help | Meta Store bölümüne bakın. Sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim

Meta Desteği'nin önerdiği Beta sürümünü denedim ancak çok daha kötü oldu. Kare hızları eskisinden daha kötü bir duruma döndü ve Link (Occulus Dash) uygulaması da daha sık donmaya başladı.
Bu çaresizlik can sıkıcı bir durum yazılımsal bir duruma müdahele etme durumumuzda yok. Gözlüğü çöpe atıp yenisini almak daha mantıklı gelmeye başladı.

Daha önce PC VR oyunları oynadığınızı düşündüğüm için donanım özelliklerinizi sormadım ama bilgisayarın özelliklerini yazar mısınız.

Birde buradan debug tool indirip denermisiniz. debug tool ile hataları görebilir performans ayarı yapabilirsiniz.

Yardımınız için teşekkürler biraz garip olacak ama sanırım sorun büyük ihtimal Link kablosunda yada type-c girişinde virtual desktop aldım 25 dolara maal oldu ama 2 saat kadar kullandım sorun olmadı.

Çözüm
Merhaba, benzer bir sorun yaşadığımı hatırlıyorum USB 3.0 bağlantı noktasını dene, bazen sorun oradan kaynaklanıyor. Ayrıca, Quest 2'nin sürücülerinin güncel olduğundan emin ol bir de kabloda sorun olup olmadığını farklı bir kablo ile test etmeyi deneyebilirsin. Donma problemi devam ederse Meta'nın destek sayfasına bakabilirsin.

Dediğiniz gibi farklı kablolar denediniz ve sistemi sıfırladınız ama sorun devam ediyorsa sorun muhtemelen Quest 2 gözlüğünde veya bilgisayarınızın USB portlarında olabilir. USB portlarını kontrol edin, farklı bir USB portu deneyin. Gözlüğün güncel yazılımda olduğundan emin olun. Sorun devam ederse Meta destek hattıyla iletişime geçmenizi öneririm.

Merhaba, benzer bir sorunla karşılaştığımı hatırlıyorum. Denemediyseniz, Quest 2'nin USB bağlantı noktasını kontrol edin, belki de sorun oradan kaynaklanıyor olabilir. Bir hava üfleyip temizlemek faydalı olabilir. Sorun devam ederse Meta destek sayfasına bakmanızı öneririm 😊

Deneme yanılma yöntemiyle sorunu çözemeyince USB bağlantı noktasını ve kablonuzu farklı bir cihazda test edin. Sorun devam ederse, Quest 2'nizin yazılımını güncellemenizi öneririm. Meta'nın destek sayfasına göz atmak da faydalı olabilir.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri