- XR Başlığı
- Quest 2
Quest 3 Donanım ve Aksesuarlar
Öncelikle, Quest 3 499 dolardan başlıyor. Kutunun içinde Quest 3 başlığının kendisini, 6 DoF, 2x Meta Quest Touch Plus Kontrolcüsünü ve pilleri bulacaksınız. Ek olarak, güç adaptörüyle 1x USB-C kablosu da var. Bunun, bir süre önce bu tür aksesuarları dahil etmeyi bırakan Apple'a göre zaten bir gelişme olduğunu belirtmekte fayda var.Quest 3 Özellikleri
Teknik özellikleri es geçmeyelim; Quest 3 için en önemli gördüğüm özellikleri şöyle sıralayayım; bunları Quest 2 ve Quest Pro ile karşılaştıralım:- Quest 3 artık Snapdragon XR2 Gen 2 ile donatılırken, önceki nesil cihazlarda G1 yonga seti kullanılıyordu (Qualcomm'a göre bu yeni GPU, güç verimliliğinde yüzde 50 artışla 2,5 kata kadar maksimum performans sunuyor ve CPU performansı da yüzde 33'ten fazla arttı).
- Quest 3'te RAM 8 GB'a yükseltildi; bu, Quest 2'deki 6 GB'a göre bir iyileştirme ancak Pro'daki 12 GB'tan daha az.
- Ekran, diğer Quest cihazlarındaki 1800x1920 çözünürlüğün aksine, göz başına 2K çözünürlüğe ulaşarak dikkat çekici bir iyileştirme aldı.
- Yenileme hızı 90Hz olarak ayarlanmış ve Quest 3'te 120Hz'e kadar çıkabilme özelliği bulunuyor. Bu, Quest 2'de sahip olduğumuz hıza eşit ancak Quest Pro'nun maksimum 90Hz hızını geçiyor.
- Görüş alanı da yatayda 110, dikeyde 96'ya çıkarıldı; bu, tüm Meta cihazlarında yapılan bir iyileştirme.
- Optikler, Quest Pro'da bulunan lenslerle uyumlu olacak şekilde Fresnel'den Pancake lenslerle yükseltildi.
- Önemli bir geliştirme ise, Quest 2'deki gri tonlamalı Passthrough kamerayı ve Pro'da bulunan 1 Megapiksel Passthrough kamerayı çok geride bırakan 4 Megapiksel çözünürlüğe sahip Color Passthrough kameradır.
- Pilde de ufak bir iyileştirme yapılmış; Quest 2 neslindeki 2 saatlik pil ömrüne kıyasla artık 2,2 saat çalışma süresi sunuluyor ve Pro'daki 2,5 saatlik pil ömründen biraz daha kısa.
Meta Quest 3 Özellikleri | TeknoVR XR Teknoloji Topluluğu
Meta uzun zamandan beri beklenen yeni VR gözlüğü Meta Quest 3 özellikleri ve fiyatı ile ilgili detaylar duyuruldu. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin yeni
teknovr.com
Quest 3 Karma Gerçeklik Deneyimleri
Testlerim sırasında çeşitli geliştirme deneyimlerini inceledim. Mükemmel bir giriş görevi gören ilki "İlk Karşılaşmalar" olarak adlandırılıyor. Meta, sahne anlayışını eğlenceli ve kompakt bir oyuna getirerek karma gerçekliğin havalı ve güçlü yeteneklerini sergilemek için bu deneyimi geliştirdi.Sonra, bugün eskisine kıyasla önemli ölçüde iyileştirilmiş olan "Immersed"a daldım. Bu iyileştirme, Quest 1'den Quest 2'ye ve Quest Pro'ya geçiş kalitesinin ilerlemesine atfediliyor. Quest 3, bu uygulamayı daha da geliştirerek bilgisayar monitörünüzü karma ve sanal gerçeklik tarzında kullanmanıza olanak tanıyor. İnanılmaz derecede harika bir uygulama ve içtenlikle tavsiye ediyorum. Sadece üretkenliğinizi artırmakla kalmıyor, aynı zamanda size geleceğe dair bir bakış açısı da sağlıyor.
Ayrıca iki deneyimi daha keşfettim. Bunlardan biri, görsel olarak çarpıcı bir şekilde el takibi, geçiş ve sahne anlayışını kusursuz bir şekilde birleştiren "Kübizm" adlı deneyim. Son olarak, bilimkurgu filmlerinden sahneleri hatırlatan inanılmaz ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahip "Softspace" adlı bir uygulamayı denedim. Her etkileşim için el takibini kullanıyor ve kullanıcı arayüzü etkileşimleri gerçekten harika.
Quest 3 Geliştirici Kurulumu
Bu gözlüğü geliştirme için kurmak oldukça basit.- Meta uygulamasını iOS veya Android cihazınıza indirin.
- Kulaklığınızı Wi-Fi kullanarak mobil uygulamayla eşleştirin.
- Uygulamada geliştirici modunu etkinleştirin.
- PC kullanıyorsanız Oculus Link Bağlantısı için Meta Uygulamasını indirin.
- Kulaklığınızı USB-C aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayın. Bu amaçla kulaklığa verilen kabloyu kullanabilirsiniz ve bağlandığında cihazınızın bilgisayarınıza bağlanmasına izin vermeniz istenecektir, izin verdiğinizden emin olun. Quest 3 Geliştirme Kurulum sürecine göz atabilirsiniz.
Quest 3 Kurulumu - Mobil Uygulama Eşleştirmesi | TeknoVR XR Teknoloji Topluluğu
Quest 3 kurulumu ve mobil uygulama eşleştirme nasıl yapabilirsiniz? Sizin için bir rehber hazırladık. Quest 3 kurulumu ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler ve
teknovr.com
Quest 3 Geçiş Kalitesi
Karşılaştırmak istediğim bir diğer husus da Quest 2, Quest 3 ve Quest Pro'nun geçiş kalitesiydi. Aşağıdaki videoda, her cihaz için geçiş kalitesini göstermek için bir dizi çalıştırıyorum. Quest 2, siyah beyaz, monoskopik bir geçiş sağlıyor, Quest Pro stereoskopik 1 MP geçiş kullanıyor ve son olarak Quest 3, ek bir derinlik sensörüyle birlikte stereoskopik 4 MP geçişle önemli bir yükseltme sunuyor. Bu, görsel kalite açısından diğer cihazlara göre önemli bir avantaj sağlıyor. Çok daha iyi göründüğüne inanıyorum.Quest 3 Unity Projesi Kurulumu
Şimdi size Unity ile cihazı nasıl kuracağınızı göstermek istiyorum. Bu cihaza daha fazla alıştıkça muhtemelen daha detaylı bir inceleme yapacağım ancak şimdilik Unity için Quest 3'ünüzde her şeyi test etmek için şu adımları izleyebilirsiniz.VR, MR Uygulama ve Oyun Geliştirme
teknovr.com
Geliştirme İçin Quest 3 Satın Almalı Mısınız?
İşte Quest 3 hakkındaki düşüncelerim: Çok rahat ve hafif olduğunu düşünüyorum, geçiş kalitesi BÜYÜK bir gelişme (hala mükemmel değil) ancak yeni gelişmeleri seviyorum, dock kişisel olarak harika görünüyor ancak mıknatısların dock ile temas ettiğinden emin olmak için kulaklığı hareket ettirmek zorunda kaldım, elit kayış süper rahat ve yüksek kaliteli ve gerçekten tavsiye ediyorum, derinlik kameraları büyük bir gelişme sağlıyor ve manuel sahne kurulum sürecine kıyasla çevrenizi otomatik olarak haritalaması büyük bir fark yaratıyor.Tavsiye ediyor muyum? Kesinlikle, benim için Karma Gerçeklik için 499$ giriş fiyatı ile en iyi cihaz, diğer yandan aksesuarlar pahalı olabilir ve bir taşıma çantası, elit kayış almanızı öneririm.
Merhaba, uzun süredir quest 2 sahibiyim artık kafa kayışı hem yıprandı hem lastik özelliği hafiften kaybetti kafa bandını tam oturtmak için ekstra çaba sarf ediyorum, İnternette araştırdım kafa kayışları var şarjlı olanlarda var özellikle amazon ve temu da beğendiklerim var ama tam emin olamıyorum. Daha önce aldığınız ve memnun kaldığınız kafa kayışı varmı önerebileceğiniz.
- Sansar
- kafa kayışı kayış quest 2
- Cevaplar: 4
- Forum: Donanım Sorunları ve Çözümleri