Quest 2 gözlükte siyah nokta sorunu

Mehmettok

Kayıtlı Kullanıcı
XR Başlığı
Quest2
Merhaba quest 2 gözlüğümde yakın zamanda 2 tane siyah nokta oluştu ikiside sağ tarafta biri küçük biri büyük bir çözümü var mıdır?

Maalesef lenslerde bulunan bu güneş yanığı gibi nokta ve noktaların bir çözümü yok, genel de bu sorun gözlük lenslerini silerken kullandığınız bez veya kimyasal bir malzeme varsa bundan dolayı oluyor bazen gözlüğünüzün lensleri direk güneş görürse buda etken olabiliyor.

Meta Quest serisinde lens değiştirmek başlı başına tamirat işine giriyor. Size tavsiyem eski veya çalışmayan bir quest 2 bulup lensleri değitşirebilirsiniz.

Quest 2 lens değiştirme - Burada lens değişimi sürecini anlatan bir makale var. Bu işleme başladıktan sonra gözlüğü feda etme ihtimalinizi de düşünün lütfen :)

Şayet noktalar çok can sıkıcı boyutta değilse hiç müdahele etmeden gittiği yere kadar kullanın. Meta gözlüklerini özellikle tamir edilmeyek şekilde üretiyor sanki ekstra bir masrafa girmeyin derim.

Bir çözüm olmaması kötü neden olduğu konusunda çok fazla bilgim yok güneş olmadığında eminim ama çocuklar da herhangi birşey ile silmiş olabilirler birşey diyemiyorum.

Peki bu numaralı lens olayı nedir. Bu lenslerden alsak yani en azından bir göz doktoruna giderek 0,25 yada 0,50 şeklinde rapor alsak bu şekilde ilerlesek nasıl olur?

Bir çözüm olmaması kötü neden olduğu konusunda çok fazla bilgim yok güneş olmadığında eminim ama çocuklar da herhangi birşey ile silmiş olabilirler birşey diyemiyorum.

Peki bu numaralı lens olayı nedir. Bu lenslerden alsak yani en azından bir göz doktoruna giderek 0,25 yada 0,50 şeklinde rapor alsak bu şekilde ilerlesek nasıl olur?
Reçeteli lens olayı düşündüğünüz gibi değil lensler değişmiyor reçeteli lensler ekstra bir lens olarak ana lensin önüne takılıyor normal kullandığınız okuma gözlüğü varsa aynı mantıkla düşünün. Resimde görüldüğü gibiUntitleddesign_2_d0b6e4f0-613c-4d8d-b701-9c4b0178e72d_1024x1024@2x.webp

Anladım, bu şekilde gittiği yere kadar kullanmaya devam. Quest 3 konusunda gelgitlerim vardı en azından bu benim için quest 3 almak için bir bahane olacak sanırım

Geri