Play for Dream, Çin menşeli bağımsız bir VR gözlük olarak, 2025 CES fuarında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hem donanım hem de yazılım açısından Apple Vision Pro’dan ilham alan bu cihaz, yüksek performanslı bileşenleri ve gelişmiş özellikleriyle premium bir sanal gerçeklik deneyimi sunmayı hedefliyor.
Cihaz, Snapdragon XR2+ Gen premium çipseti, Pancake lensler, 4K OLED mikro ekranlar, Passthrough (dış dünyayı görme özelliği) ve göz takibi (Eyetracking) gibi ileri teknoloji özellikleri sunuyor. Ayrıca, kendi özel VR kontrolcüleriyle birlikte geliyor.
İşletim sistemi olarak Android tabanlı özel bir yazılım kullanıyor.
Kickstarter kampanyasını destekleyenler, cihazlarını Mart ayından itibaren teslim almaya başlayacak. Perakende satış fiyatının yaklaşık 2.000 dolar olması bekleniyor.
Güçlü Donanım: Snapdragon XR2+ Gen çipi ile yüksek performans
Üstün Görüntü Kalitesi: 4K OLED mikro ekranlar ile keskin ve canlı görüntüler
Gelişmiş Optik Teknoloji: Pancake lensler sayesinde daha net ve hafif bir tasarım
Karma Gerçeklik Desteği: Passthrough özelliği ile gerçek dünya ile sanal dünyayı harmanlama
Hassas Takip Özellikleri: Göz takibi (Eyetracking) ile daha doğal etkileşim
Bağımsız Kullanım: Android tabanlı özel işletim sistemi ile tamamen bağımsız çalışma
Özel VR Kontrolcüleri: Kendi geliştirdiği denetleyicilerle eksiksiz bir sanal gerçeklik deneyimi
Yüksek çözünürlüklü ekranları, güçlü işlemcisi ve bağımsız yapısıyla Play for Dream, VR dünyasında yeni bir standart belirlemeye aday!
Cihaz, Snapdragon XR2+ Gen premium çipseti, Pancake lensler, 4K OLED mikro ekranlar, Passthrough (dış dünyayı görme özelliği) ve göz takibi (Eyetracking) gibi ileri teknoloji özellikleri sunuyor. Ayrıca, kendi özel VR kontrolcüleriyle birlikte geliyor.
İşletim sistemi olarak Android tabanlı özel bir yazılım kullanıyor.
Kickstarter kampanyasını destekleyenler, cihazlarını Mart ayından itibaren teslim almaya başlayacak. Perakende satış fiyatının yaklaşık 2.000 dolar olması bekleniyor.
Öne Çıkan Özellikler

Bağımsız VR Deneyimi
Android tabanlı bir işletim sistemi kullanan Play for Dream, herhangi bir harici cihaza gerek duymadan tamamen bağımsız çalışabiliyor. Kullanıcı dostu arayüzü, hızlı işlem gücü ve geniş uygulama desteğiyle VR tutkunlarına yenilikçi bir deneyim vadediyor.Çıkış Tarihi ve Fiyat
Kickstarter kampanyası aracılığıyla fonlanan Play for Dream, destekçilerine Mart 2025’te teslim edilmeye başlanacak. Perakende satış fiyatının yaklaşık 2.000 dolar olacağı belirtiliyor.Yüksek çözünürlüklü ekranları, güçlü işlemcisi ve bağımsız yapısıyla Play for Dream, VR dünyasında yeni bir standart belirlemeye aday!