Kayikcii
Kayıtlı Kullanıcı
Witcher 1 yeniden yapımıyla ilgili bölümde, John tekrar "Bu, 2003'ün başlarındaki bir PC oyunu gibi hissettiriyor. Eski usul, kusurlu bir hava var" şeklinde bir şey söyledi. Benzer ifadeleri başka videolarda da kullandı. Tam olarak ne demek istediğini merak ediyorum. Neden özellikle PC oyunlarını vurguluyor? O dönemdeki PC oyunlarının bir şekilde düşük bütçeli veya teknolojik olarak daha düşük olduğunu ima ediyor gibi. Oysa kesinlikle öyle değildi. Eğer düşük kaliteyi veya düşük bütçeyi anlatmak isteseydim, "ps2 tarzı oyun" derdim, teknolojide ve bütçelerde her yıl zirvede olan PC oyunlarını değil. John'un, büyük bütçelere sahip olanın konsol oyunları olduğunu düşündüğünü hissediyorum.
Geçtiğimiz yılın kasım ayında Neogaf'taki bir yorumunu yakaladım, Doom 3'ün piyasaya sürülmesinden sonra, "Bu oyun, beklemediğim kadar iyi işlenmiş ve başarılı bir konsol oyunu" gibi bir şey yazmıştı. Bunu okuduğumda şaşkına döndüm. Doom 3'ü, 2001 yılındaki duyurusundan bu yana dünyanın en iyi görünen oyunu olarak görmemesi aklımı başımdan aldı. Çünkü gerçekten de öyleydi. Ve ps2 oyunlarının, PC oyunlarının ulaşması gereken seviye olduğunu düşünmesi beni şaşırttı. Konsollara aşırı düşkün olduğunu biliyorum, ama gerçekten. Doom 3, Carmack'ın zirvesindeyken yaptığı sunum ve grafik ustalığının doruk noktasıydı. Bunun "konsol oyunları seviyesinde" olmasına şaşırmak, hiç beklemediğim bir görüştü.
Geçtiğimiz yılın kasım ayında Neogaf'taki bir yorumunu yakaladım, Doom 3'ün piyasaya sürülmesinden sonra, "Bu oyun, beklemediğim kadar iyi işlenmiş ve başarılı bir konsol oyunu" gibi bir şey yazmıştı. Bunu okuduğumda şaşkına döndüm. Doom 3'ü, 2001 yılındaki duyurusundan bu yana dünyanın en iyi görünen oyunu olarak görmemesi aklımı başımdan aldı. Çünkü gerçekten de öyleydi. Ve ps2 oyunlarının, PC oyunlarının ulaşması gereken seviye olduğunu düşünmesi beni şaşırttı. Konsollara aşırı düşkün olduğunu biliyorum, ama gerçekten. Doom 3, Carmack'ın zirvesindeyken yaptığı sunum ve grafik ustalığının doruk noktasıydı. Bunun "konsol oyunları seviyesinde" olmasına şaşırmak, hiç beklemediğim bir görüştü.