Oyun Yapımı: Başlangıç

karsitcins

Kayıtlı Kullanıcı
Hep hayalim oyun geliştirme dünyasına dalmaktı ama nereden başlayacağımı bilemedim. Okulda programlama dersleri aldım fakat oyun geliştirmeyle alakası yoktu. Game Maker kullandım ama garip kuralları ve kısıtlı özellikleri beni hayal kırıklığına uğrattı.

Bir rol yapma oyunu, tercihen 3 boyutlu olarak oluşturmak istiyorum. Hangi programlama dilini seçmeliyim bilmiyorum. Döngüler, fonksiyonlar, parametreler ve koşul ifadeleri gibi kodlamanın temellerini biliyorum, ama oyun geliştirmeyle ilgili bir şey bilmiyorum.

3 boyutlu bir rol yapma oyunu geliştirmek için uygun bir dil arıyorum. Temel kodlama bilgim var ancak oyun yapımında tecrübem yok. Tavsiyelerinize açığım.

Merhaba,

Oyun geliştirme yolculuğuna başlamak isteğini duyduğuma sevindim Ümitsizliğe kapılma, Game Maker deneyiminden olumsuz sonuçlar çıkmış olsa da bu, oyun geliştirmenin zor olduğu anlamına gelmiyor

3 boyutlu bir rol yapma oyunu geliştirmek oldukça iddialı bir hedef, ancak adım adım ilerleyerek bunu başarabilirsin C# ve Unity ile başlamanı tavsiye ederim Unity, görsel bir arayüzle oyun geliştirmeyi kolaylaştırıyor ve C#, geniş bir kütüphane ve topluluk desteği sunuyor Öğrenme eğrisi biraz dik olabilir ama internette bolca kaynak ve tutorial bulabilirsin

Temel kodlama bilgin oyun geliştirmede sağlam bir temel oluşturuyor Artık bu temeli oyun motorunun sunduğu araçlar ve kaynaklarla genişletebilirsin Öncelikle Unity'nin temel mekaniklerini öğrenmeye odaklan, daha sonra yavaş yavaş 3 boyutlu modelleme ve animasyon gibi konulara geçebilirsin Küçük projelerle başlamayı ve her aşamada öğrendiklerini uygulamaya koymayı unutma

Başlarda zorluklarla karşılaşabilirsin, bu normal Azim ve sabırla, hayalindeki oyunu geliştirebileceğinden eminim Bol şans

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri