Oyun öfkem ve genel düşüncelerim...

grandiflora

Kayıtlı Kullanıcı
Sony'nin Days Gone hayranlarını hayal kırıklığına uğratmasından sonra, PlayStation 5 alma konusunda hiçbir hevesim yok; sebebini bilmiyorum.

Günümüzde oyunların çoğunlukla görselliğe, oyun mekaniğine değil, odaklandığını düşünüyorum. Ancak oyunları filme benzetmeyi de doğru bulmuyorum; düşük çözünürlüklü eski sistemlerde bile birçok oyun böyleydi zaten. Hikaye benim için çok önemli; aksi takdirde vaktimi yeni bir oyuna ayırmanın bir anlamı yok, dövüş oyunları gibi hikayenin önemsiz olduğu oyunlar hariç.

20 yılı aşkın süredir Resident Evil hayranıyım ve Capcom'un bu seriye ihanet ettiğini hissediyorum. Yeni oyunlar her geçen gün daha kötüleşiyor; büyük bir çoğunluğu aksiyon odaklı ve hiç korkutucu değil. Sonrasında, karanlık ve kasvetli bir hava yaratan, sanki gotik bir yönetmenin elinden çıkmış gibi görünen sıkıcı yeniden yapımlar yapmaya başladılar. Orijinal hikayenin ve yaratıkların büyük bir kısmı kesilmiş. Örneğin, RE2 yeniden yapımında, orijinaldeki asit püskürten bitkiler yoktu. Laboratuvardaki yeşil otların üzerinden koşmanız gerekirdi; yeniden yapımda ise, harika olduğu söylenen RE Engine'i kullanarak, bitki zombileri ve kurşun yutan zombiler koymuşlar. Orijinal oyunla hiçbir alakası yoktu. Ayrıca her oyun kasıtlı olarak saçma sapan, fanatiklerin boyu uzun vampir kadın veya Bay X'in "sana vereceğim" gibi aptalca memeleri yapmasına neden oluyor ve bu durum da Capcom'a bu tür saçmalıkları gelecek oyunlara eklemenin sorun olmadığını gösteriyor.

Capcom taraftarları umursamıyor bile. Eski oyunları oynamadıklarından eminim. Kamera açılarının kötü veya tank gibi hareket ettiğinizden şikayet edenlerin RE4 bağımlıları olduğunu düşünüyorum. Ama RE4 gerçek bir hayatta kalma korku oyunu bile değil.

Aşırı kilolu tüccar "Duke"u da kaldıramıyorum. Bir korku oyununa böyle bir karakteri eklemenin ne kadar saçma olduğunu kaç kere açıkladığımı hatırlamıyorum bile. Enfekte olmuş bir adamın tezgah kurup ekipman satması korku unsuru değil. Oyun rahatlatıcı hale geliyor, iç gerilim hissi vermiyor. Diğer oyunlarda ise; rastgele yerleştirilmiş tahta parçaları, yapışkan bant ve bıçaklar buluyorsunuz. Zombiler varken çevreyi keşfederek bu malzemeleri kendiniz bulup birleştiriyorsunuz. Tüccarlar ve alışveriş sistemleriyle mermi veya ilaç konusunda endişelenmenize gerek kalmıyor, rahatlıyorsunuz; korkutucu değil.

Ciddi anlamda, RE0 veya 2005 öncesi oyunları oynarsanız, bu yeni oyunlar aynı serinin parçası gibi hissettirmiyorlar bile. Popüler karakterleri kullanıp önemsiz şeyler üretiyorlar. Raccoon City'nin orijinal RE3'ten beri yok olmasına rağmen sürekli geri dönmeleri, yeni fikirlerinin kalmadığını gösteriyor.

Güreş oyunları da çöp oldu. WWE 2K22'yi denemedim, yorum yapamam. Ancak THQ'nun yaklaşık 8 yıl önce oyunları bırakmasından sonra hızla kötüleştiler. Fanlar 2K forumlarında sürekli para iadesi istedi.

Capcom'un sadece para hırsızları olduğunu düşünüyorum. Konami de markalarını başka bir şirkete satmalı, yoksa aynı duruma düşerler. Markalarıyla artık hiçbir şey yapmıyorlar. En alt seviyeye ulaştılar, geçmiş başarılarına dayalı ürünler satıyorlar. Eski günleri özlediğimizden faydalanmaları çok aşağılık bir davranış.

Sürekli yeniden yapım veya 12 gibi garip numaralarla oyun yapıyorlar. 12 gibi bir sayı yok ki. Ben çayımı altı eksi on gibi içiyorum.

Yaşım itibariyle hayatımla ne yapacağımı bilmiyorum. İnternette oyunlardan şikayet etmek anlamsız. Fark ettiyseniz, internetteki forumların %80'i Facebook ve benzeri uygulamaların ortaya çıkmasından sonra yok oldu. GameFAQs gibi aktif siteler ise çok zehirli.

Annemin akciğer hastalığı olabileceğinden endişeleniyorum. Annem hep yanımdaydı ve bana destek oldu. Son zamanlarda nefes almakta zorlandığını söyledi. Hayatımı mahveden birçok kötü insan oldu ama annem her zaman bana yardımcı oldu. Merhum büyükannem de benim büyük bir RE hayranı olduğumu biliyordu. Yaşım ve yaşadığım sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda, RE'yi bırakmam gerektiğini düşünüyorum. Trollerle uğraşmak yerine, bir partnerim, param, arkadaşlarım olabilirdi ve bazı başarılar elde edebilirdim. Sonuçta eskiden filmde oynamak istiyordum ama bu da mahvoldu.

Sonuç olarak, oyunlar eskisi gibi değil.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri