• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Nvidia'ın 15 Yıllık Hatası: Televizyonda Renk Alt Örneklemesi

sumeyye881

Kayıtlı Kullanıcı
Elektronik aksamlarla başım dertte sürekli bir problem yaşıyorum; işte yine bir hata ile karşı karşıyayım. 15 yıllık bir Nvidia hatası yüzünden televizyonda renk alt örneklemesi etkinleşiyor.

Geçtiğimiz iki ayda, Nvidia ekran kartım televizyonumu HDTV olarak algılıyor ve RGB veya 4:4:4 seçmeme rağmen otomatik olarak renk alt örneklemesini devreye alıyor. Bu sorunu bu resimle test ettim.

Çözüm şu an için basit: Televizyonu PC moduna alıp, rengi RGB veya 4:4:4 olarak değiştirdikten sonra oyun modunu aktifleştirmek gerekiyor. Ekran kartı ekranı yeniden başlatmadığı sürece (örneğin, giriş değiştirme, uyku modundan çıkma gibi) her şey düzgün çalışıyor.

Diğer modlarda ise renk alt örneklemesi devreye giriyor. Intel HD ve Radeon gibi farklı ekran kartlarıyla denedim; farklı TV modlarında (sadece PC modu değil) RGB ve 4:4:4 sorunsuz çalışıyor.

Peki neden televizyonumu sürekli PC modunda bırakmıyorum? Çünkü ucuz ve kalitesiz bir televizyon aldım. TV modu korkunç görünüyor; aşırı yüksek ve ayarlanamayan keskinlik, bozuk siyah seviyesi, soluk renkler ve çok sıcak beyaz dengesi var.

Bu, yıllarca süren bir hata. Eski bir forum gönderisine göre, Nvidia ekran sürücüsünün INF dosyasını manuel olarak düzenlemem gerekiyor. Ancak bu rehber, en son sürücüler için güncel değil.

Bazıları CRU kullanmamı önerdi, fakat "HDTV" tanımlayıcısını "PC Monitörü" olarak değiştirme seçeneğini bulamadım. Başka bir çözüm olarak DisplayPort kullanabilirim dendi.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri