Yardım Meta quest 3'te özellikle War Thunder'ı oynatırken PCVR sorunları

Sharpie79

Kayıtlı Kullanıcı
XR Başlığı
Quest 3
Yaklaşık bir buçuk aydır Meta Quest 3 ile War Thunder'ı VR'da oynuyorum. İşletim sistemimi Windows 10’dan Windows 11’e yükseltmeden önce, oyun çevrimiçi çok oyunculu modda sorunsuz çalışıyordu. Ancak yükseltme sonrası, düşmanlarla çatışmaya girdiğimde ciddi kare düşüşleri ve takılmalar yaşamaya başladım. Çevrimdışı test uçuşlarında ise daha hafif ama yine de hissedilir düzeyde takılmalar mevcut.

Grafik ayarlarını öncekiyle aynı tutuyorum: Ray Tracing kapalı, DLSS kapalı ve oyun içi grafikler "çok düşük" seviyede. HUD performans monitörüne göre ortalama "performans boşluğum" %50 civarında.

Sorunu çözmek için Oculus hata ayıklama aracını denedim ancak herhangi bir performans artışı sağlamadığı gibi görüntü kalitesi de daha kötü hale geldi. Sistemim güçlü olmasına rağmen (RTX 4070 Super, i7-10700K, 32GB DDR4 3600MHz RAM), MSI Afterburner ile izlediğimde GPU ve CPU yükünün %50’nin üzerine bile çıkmadığını görüyorum. Grafik ayarlarını büyük ölçüde düşürsem bile, PCVR’da oyunu akıcı şekilde oynayamıyorum.

Meta müşteri hizmetleri tarafından önerilen tüm temel sorun giderme adımlarını denedim (Windows, sürücü, Meta uygulama ve kulaklık güncellemeleri, sistem yeniden başlatmaları vb.), ancak hiçbir gelişme olmadı.

Bu noktada elimde deneyecek başka bir fikir kalmadı. Eğer benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan biri varsa, yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Yaklaşık bir buçuk aydır Meta Quest 3 ile War Thunder'ı VR'da oynuyorum. İşletim sistemimi Windows 10’dan Windows 11’e yükseltmeden önce, oyun çevrimiçi çok oyunculu modda sorunsuz çalışıyordu. Ancak yükseltme sonrası, düşmanlarla çatışmaya girdiğimde ciddi kare düşüşleri ve takılmalar yaşamaya başladım.

Grafik ayarlarını öncekiyle aynı tutuyorum: Ray Tracing kapalı, DLSS kapalı ve oyun içi grafikler "çok düşük" seviyede. HUD performans monitörüne göre ortalama "performans boşluğum" %50 civarında.

Sorunu çözmek için Oculus hata ayıklama aracını denedim ancak herhangi bir performans artışı sağlamadığı gibi görüntü kalitesi de daha kötü hale geldi. Sistemim güçlü olmasına rağmen (RTX 4070 Super, i7-10700K, 32GB DDR4 3600MHz RAM), MSI Afterburner ile izlediğimde GPU ve CPU yükünün %50’nin üzerine bile çıkmadığını görüyorum. Grafik ayarlarını büyük ölçüde düşürsem bile, PCVR’da oyunu akıcı şekilde oynayamıyorum.

Meta müşteri hizmetleri tarafından önerilen tüm temel sorun giderme adımlarını denedim (Windows, sürücü, Meta uygulama ve kulaklık güncellemeleri, sistem yeniden başlatmaları vb.), ancak hiçbir gelişme olmadı.

Bu noktada elimde deneyecek başka bir fikir kalmadı. Eğer benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan biri varsa, yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Sorunun bir çok nedeni olabilir. Nokta atışı yapmak zor bu 11 e geçtiğinde drive güncellemeleri veya bir önceki drive ve ayarlarının değişmesi ile alakalı olabilir veya 11 e geçtikten sonra sistem değişkenleri de neden olabilir.

Oculus debug tool (ODT) ile encode bitrate & refresh rate düşür. Encode bitrate’i 250 - 350 arası bir değere çek. Oculus software'de ASW’yi (asynchronous spacewarp) kapat. SteamVR kullanıyorsan, Oculus OpenXR Runtime’ı varsayılan yap
Ayarlar - Gelişmiş Ayarlar - OpenXR Runtime - Oculus olarak seç

hani düşük bir ihtimal ama link kablosunda da bir sorun olabilir ( daha önce kullanoyordum diyebilirsiniz sorun yok bazen neyi ne zaman bozulacağını bilemezsiniz sistem değişikliği yaptğınız bir dönemde bozulmuş olabilir - tamamı ile bir tesadüf de olsa) imkanınız varsa başka bir link kablosu da deneyin

Merhaba
Oculus debug tool (ODT) ile encode bitrate & refresh rate düşür. Encode bitrate’i 250 - 350 arası bir değere çek. Oculus software'de ASW’yi (asynchronous spacewarp) kapat. SteamVR kullanıyorsan, Oculus OpenXR Runtime’ı varsayılan yap
Ayarlar - Gelişmiş Ayarlar - OpenXR Runtime - Oculus olarak seç
Bu metot ile tekrar düzeldi, teşekkür ederim tekrar eskisi gibi akıcı şekilde oynayabiliyorum

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri