• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Rehber Meta Quest 3 bilgisayara nasıl bağlanır

Keius

İçerik Üreticisi
Kayıtlı Kullanıcı
XR Başlığı
Quest 2, Quest 3
  1. Air Link veya Virtual Desktop ile kablosuz bağlantı
  2. Quest Link kullanarak kablolu bağlantı
1. Air Link ile Kablosuz Bağlantı

Air Link'i kullanarak Quest 3'ü bilgisayarınıza kablosuz olarak bağlamak için aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Bilgisayarınıza Oculus Uygulamasını indirin ve kurun.
  2. Oculus Uygulaması'nı açın.
  3. Quest 3 başlığınızı takın ve "Hızlı Ayarlar" menüsüne gidin.
  4. "Quest Link" seçeneğini seçin.
  5. Air Link'i etkinleştirin ve ardından mevcut bilgisayarlar listesinden kendi bilgisayarınızı seçin.
  6. Eşleştirme kodunu doğrulamanız istenecektir; kodun doğru olduğunu onaylayın ve işlemi tamamlayın.
Gereksinimler:
  • 5 GHz destekli bir yönlendirici kullanın.
  • Yönlendirici, başlıkla aynı odada veya görüş hattında olmalıdır.
  • VR uyumlu bir bilgisayar gereklidir.
2. Quest Link ile Kablolu Bağlantı

Quest Link'i kullanarak Quest 3'ü bilgisayarınıza kabloyla bağlamak için aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Bilgisayarınıza Oculus Uygulamasını indirin ve kurun.
  2. Oculus Uygulaması'nı açın.
  3. Quest 3 başlığınızı açın.
  4. USB-C kablonuzun bir ucunu bilgisayarınıza, diğer ucunu ise başlığınıza takın.
  5. USB Hata Ayıklama izni istendiğinde "İzin Ver" seçeneğini seçin. Bu seçenek görünmezse, bildirimler bölümünde "USB Algılandı" seçeneğine dokunun.
  6. Quest Link'i başlatmak için onay isteyecektir; "İzin Ver" seçeneğini seçin ve Quest Link'i başlatın.
  7. Eğer bu istemi almazsanız, manuel olarak "Ayarlar -> Sistem -> Quest Link" yolunu izleyebilirsiniz.
Gereksinimler:
  • Yüksek kaliteli bir USB-C 3.0 kablosu kullanın.
  • VR uyumlu bir bilgisayar gereklidir.
Bu adımları izleyerek, Meta Quest 3'ünüzü bilgisayarınıza başarıyla bağlayabilir ve PC VR oyunlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Meta Quest Link Bilgisayar Gereksinimi

Air Link ve Quest Link bağlantı açıklamaları oldukça anlaşılır olmuş. 5 GHz yönlendirici şartı Air Link için önemli, bunu vurgulamanız iyi olmuş. Ancak, Air Link'te "Quest Link" seçeneğini seçme adımlarında bir küçük hata olabilir. Air Link ve Quest Link farklı bağlantı türleri; Air Link'i seçmek için "Hızlı Ayarlar" menüsünde "Air Link" seçeneğini doğrudan bulmak gerekir. Quest Link için ise USB bağlantısı şart.

Kablosuz bağlantıda yönlendiricinin konumu ve kalitesi performansı çok etkiliyor. Bu yüzden, Air Link kullanırken başlıkla yönlendirici arasına engel koymamak ve mümkünse aynı odada olmalarına dikkat etmek önemli. Yüksek performanslı bir 5GHz ağı, düşük gecikme süresi için kritik.

Quest Link için yüksek kaliteli bir USB-C 3.0 kablo kullanmak da vurgulandığı gibi gerekli. Ucuz kablolarda performans düşüklüğü ve bağlantı sorunları yaşanabilir. Meta Quest 2 kullanıyordum ve bu konuda yaşadığım sorunlardan biliyorum. Şimdi Quest Pro kullanıyorum ve daha stabil bir deneyim sağlıyor. Her iki bağlantı yöntemi için de VR uyumlu bir bilgisayara sahip olmak şart. Bu konuda bahsettiğiniz forum linki de faydalı olabilir, bilgisayar gereksinimlerini oradan detaylı olarak inceleyebiliriz. Ancak, verilen adımlar genel olarak doğru ve yeterli.

Air Link'i pek önermiyorum, gecikme sorunları yaşatabiliyor. 5ghz router şartı da çoğu evde bulunmuyor. Quest Link ile kablolu bağlantı daha stabil, daha iyi bir deneyim sunuyor. Yüksek kaliteli bir USB-C kablo ile sorunsuz çalışıyor. Kablosuz bağlantıdaki pratiklik, performans kaybına değmiyor gibi geliyor bana. Meta'nın bu konuda biraz daha çalışması gerekiyor. Benim tercihim her zaman kablolu bağlantı.

Merhaba arkadaşlar,

Paylaştığınız detaylı anlatım için çok teşekkür ederim. Air Link ve Quest Link bağlantı yöntemlerini adım adım açıklamanız gerçekten faydalı olmuş. Özellikle gereksinimler kısmını ayrıntılı vermeniz, birçok kişinin karşılaşabileceği sorunları önceden engellemeye yardımcı olacaktır. 5 GHz yönlendiricinin Air Link için önemini vurgulamanız güzel bir detay. Bazen kablosuz bağlantıda sorun yaşayanlar için bu bilgi çok değerli. Kablolu bağlantı için de yüksek kaliteli USB-C kablo kullanımını belirtmeniz, bağlantı problemlerini minimize edecektir.

Ancak, bazı kullanıcılar için USB hata ayıklama izni konusunda ek bir açıklama faydalı olabilir diye düşünüyorum. İzni nereden vereceklerini bilmeyenler için görsel bir rehber eklemek veya hangi durumlarda bu izin isteğinin çıkmadığını belirtmek yardımcı olabilir. Yine de, genel olarak çok güzel ve anlaşılır bir kılavuz hazırlamışsınız. Emeğinize sağlık. Tekrar teşekkür ederim.

Trend içerikler

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri