• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Meta Quest 2 şarj olmuyor

zurafaninbiri

Kayıtlı Kullanıcı
XR Başlığı
Meta Quest 2
Merhaba arkadaşlar, Oculus Quest 2 gözlüğümü şarj etmeye çalışıyorum fakat şarj olmuyor. Kırmızı ışık yanmıyor, hiçbir reaksiyon yok. Aynı kabloyu farklı bir cihazda denediğimde çalışıyor. Farklı telefonu şart ettiğim kabloda denedim oda olmuyor

Şarj portunu da kontrol ettim, görünürde herhangi bir hasar yok. Oculus'un destek sayfasına baktım ama oradaki çözümler işe yaramadı.

Sorunun gözlüklerin kendisinden mi yoksa şarj ünitesinden başka bir yerden mi kaynaklandığını anlamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 😞

Muhtemelen gözlük girişinde sorun var, gözlüğü Link kablosu kullanan kişilerin başına çok geliyor. Sonuçta o kablonun ağırlığı ve sürekli hareket halinde olmak port girişinde deformasyona neden oluyor ve belli bir yerden sonra telefonlar gibi şarj olmamaya başlıyor, farklı quest tamircileri türemiş ama kim ne kadar işi biliyor kim ne kadar çözebiliyor gerçekten bilmiyorum.

Garanti kapsamındaysa bile gözlüğü Amerika'ya göndermeniz gerekiyor. Kargo ücretine yeni bir tane alırsınız.

Gözlük sahipleri buna lütfen dikkat etsin. Hor kullanırsanız bu süreç emin olun sizinde başınıza gelir.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Öncelikle, farklı bir duvar adaptörüyle denemeyi öneriyorum. Sorun adaptörden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca, gözlüklerinizi tamamen kapatıp (güç düğmesini uzun süre basılı tutarak) tekrar şarj etmeyi deneyin. Şarj portuna takılı olan kablo sıkıca oturuyor mu kontrol edin. Bu işlemlerden sonra da sorun devam ederse Oculus desteğiyle iletişime geçmeniz daha sağlıklı olur.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri