• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

LG OLED A2'de Görüntülenme Sorunu: Piksel Bozulması mı?

gehhinnom

Kayıtlı Kullanıcı
LG OLED A2 televizyonumda tuhaf bir grafik hatası yaşıyorum; yardımınıza ihtiyacım var. Bazı oyunlarda ve uygulamalarda, belirli grafik öğelerinde garip bir şekilde eksik görüntü oluşuyor. Eski OpenGL deneyimlerimden yola çıkarak, eksik çerçeve oluşturma veya gecikmeli piksel işleme olduğunu düşünüyorum. Ya da ekranın kendisinde veya TV ayarlarında bir sorun olabilir.

Geçen ay AVS forumlarında da benzer bir konu açmıştım. OLED bakım ayarlarının ekranın piksel işleme sürecini etkileyip etkilemediğini merak ediyorum. Logo algılama özelliği var biliyorum, ama başka bir ayar var mı? Gears 5 oyununda, özellikle eğitim alanında bu sorunu sürekli görüyorum. Bu hatayı, Digital Foundry incelemelerinden birinde de fark etmiş gibi hatırlıyorum.

Olay şu: Eğitim alanında, çevre birimlerini taşıyan otomatik vinçte, kelepçeler açılırken, sanki piksel işleme bloklarının yalnızca kelepçe kısmının üzerine çizildiğini görüyorum. Bu da modelin açık ve kapalı halleri arasında gidip gelmesine neden oluyor. Piksel işleme değilse bile, modellerin belirli bölgelerinde sanki farklı bir animasyon gösteriliyormuş gibi karesel bir alan "zıplıyor". Benzer sorunları, düşmanlarda ve hatta ana karakterde de gördüm. Eski LCD televizyonumda böyle bir sorun yaşamamıştım. Bilgisayar ayarlarını elemek için Gears 5'i Series X'imde de denedim ve eski LCD'de hiç problem yoktu.

OLED bakım ayarları ile ilgili olabilir mi? Bunları devre dışı bırakıp denemeli miyim? Bu oldukça garip bir sorun olduğu için önce sizlere danışmak istedim. Üç hafta önce yazılım güncellemesini de yapmadım, ilk önce sorunun nedenini bulmaya çalışıyorum. "Yumuşak Gradasyon" özelliğini henüz denedim ama önerilerde bu özelliğin kapalı tutulması söyleniyor. Yine de test edeceğim.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri