ionAXXIA: Klasik Üstten Aşağı Uzay Gemisi Tasarım Oyunu

zynp3535

Kayıtlı Kullanıcı
henüz bir konsol oyunu değil, konsol forumunda olmamalı, ancak kesinlikle UWP'ye (Win 10 telefon, tablet, PC ve XB) ve Switch'e getirmeyi düşüneceğim. Belki de Mobil forumuna taşıyıp bir bağlantı bırakırım.

Amacım, yıllar önce görmeyi beklediğimiz türden gerçek bir konsol oyununu mobil cihazlara getirmekti. Temelde, mobil cihazda oynayabileceğiniz Star Control benzeri bir şey. Bu, dokunmatik girişi yeniden icat etmeyi gerektirdi çünkü ekrandaki düğmeler berbattı. Bunu yapmak için birkaç ay harcadım ve yukarıda gösterilen sonuçlar, tüm oyunun bir Shield Tablet'ta oynandığını gösteriyor. Önemli olan, bunun mobil cihazlarda donanım denetleyicileri için daha iyi bir geleceğe öncülük ettiğini düşünüyorum. Kimsenin denetleyicisi yoksa, denetleyiciler için oyun yazmanın bir anlamı yok ve onlara yönelik oyun olmadan telefonunuz için bir denetleyici edinmenin bir anlamı yok, bu nedenle Switch rakipsiz. Ancak aynı denetleyici oyununu dokunmatik ekrana getirirseniz, izleyicilerinizi sınırlamadan insanların denetleyici edinmesi için bir neden sunarsınız (hala daha iyi!). Sonra belki de daha fazla denetleyiciyle, bunlar uygulanabilir bir hedef haline gelir ve oyuncular sonunda dokunmatik ekranlarda "gerçek" oyunlar elde ederler?

Google Play'de açık bir alfa/beta sürümü başlatacağım çünkü Google bu konuda harika ve bunu kolaylaştırıyor, ancak şu an için kapalı beta aşamasındayım ve kontrolleri keşfetmek için biraz zaman harcayacak ve bana ne kadar zor veya kolay olduğunu söyleyecek gönüllüler arıyorum. Bisiklete binmeyi öğrenmeye biraz benziyor, çünkü başlangıçta biraz sarsıntılı, ancak konsol gibi oynanacak bir noktaya geldim.

Oyunun kendisi saf, uzayda ateş etme bilim kurgu eğlencesi. Tamamen geminizi uçurma ve harika hareketler yapma hissiyle ilgili. Gemi inşaatı ve stratejik oyun için iyi bir temel oluşturduğumu düşünüyorum. Son bir sürümü bol miktarda oyun içeriğiyle çıkarmak için belki de 3 aydan fazla bir kodlama süresi daha gerekecek. Sanatçılar ve ses için paraya ihtiyacım olduğu için Kickstarter yapmayı düşünüyorum. Şu anda çoğunlukla tek başıma çalışıyorum. Kayalık ve ay sanatı oluşturması için bir adama para ödedim.

Oyun hakkında daha fazla bilgiyi burada okuyabilirsiniz.

Bu arada, uzun süredir hafızası olanlar, PSP'ye getirmeyi düşündüğüm üzerinde çalıştığım bir mobil oyundan bahsettiğimi ve hem ikisinde de çalışabilecek bir oyun oluşturmanın mümkün olduğunu söylediğimi hatırlayabilirler. Bu, o oyun.

*Ve Star Control göndermelerinden herhangi birini yakalarsanız bonus puan kazanırsınız.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri