• Meta Horizon şuan Türkiye için kapalı VPN kullanarak giriş yapabilirsiniz. Nasıl yapabileceğinizi BURADAN inceleyebilirsiniz
  • Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Horizon Worlds masaüstü düzenleyicisine giriş

Meta Horizon şuan Türkiye için kapalı VPN kullanarak giriş yapabilirsiniz. Nasıl yapabileceğinizi BURADAN inceleyebilirsiniz

Finrold

İçerik Üreticisi
XR Meraklısı
XR Başlığı
Quest 3
Konu Sahibi
Masaüstü düzenleyici, Meta Horizion Worlds'de oluşturmak için kullanacağınız ana araçlardan biridir. Oyuncularınızın etkileşimde bulunduğu dünyaların neredeyse tüm yönlerini oluşturmanızı ve etkileşimde bulundukları nesneleri oluşturmanızı ve değiştirmenizi sağlar. Masaüstü düzenleyici Windows tabanlıdır ve bir VR başlığı kullanmak yerine yalnızca klavyeniz ve farenizle kontrol edersiniz.

Masaüstü düzenleyiciyle bir dünya oluşturmak, Unity kullanarak bir uygulama oluşturmaya çok benzer, bu nedenle bu, bir yaratıcı olarak işinizi çok daha kolay ve daha verimli hale getirebilir.
Dünyanızı oluştururken masaüstü düzenleyicisini kullanmak şunları kolaylaştırır:
  • Yeni bir dünya yarat
  • Dünya çalışırken üzerinde değişiklikler yapın
  • Varlık değerlerini kolayca güncelleyin
  • TypeScript kodunu yazın ve kolayca hata ayıklayın
Aşağıdaki konular masaüstü düzenleyicisiyle çalışmaya başlamanıza yardımcı olacaktır:
Horizon Worlds'de yeni bir dünya yaratmak
Masaüstü düzenleyicisini yükleme
Masaüstü düzenleyicide gezinme
Dünyanızdaki nesnelerin özelliklerini değiştirme
Daha fazla etkinlik ve daha fazla esneklik için senaryolar oluşturma

Merhaba arkadaşlar,

Paylaştığınız bilgiler çok faydalı görünüyor, teşekkürler. Masaüstü düzenleyicinin Unity'ye benzerliği yeni başlayanlar için oldukça rahatlatıcı bir haber. Verdiğiniz linkler de oldukça kapsamlı gibi duruyor, özellikle yeni dünya oluşturma ve komut dosyası yazma bölümleri için. Yavaş yavaş, adım adım ilerlemek en doğrusu diye düşünüyorum.

İnanıyorum elbet bir gün meta horizon Türkiye içinde açılacak :)

Dünya oluşturup içerik oluşturup buradan para kazanma fırsatı sunması çok güzel bir durum en azından insanlar için yeni bir iş modeli olarak da görülebilir

Trend içerikler

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri