Farklı Yeni Nesil Konsol Stratejisi Mümkün mü?

ssamarra

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle, varsayımsal olarak hem Sony hem de Microsoft'un bir sonraki nesil konsollarında AMD işlemciler kullanacağını kabul edelim, aksi bir bilgi öğrenene kadar.

Sony veya Microsoft, yeni konsollarını farklı zamanlarda veya fiyat noktalarında piyasaya sürebilir mi?

Bu soru, "Microsoft, PS5'in piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra daha güçlü bir konsol çıkarabilir" diyen birinden aklıma geldi. Bunu gerçekten mümkün görüyor muyum, düşündüm.

Eğer PS5, 2020 Ocak'ında çıkarsa, X2, 2021 Şubat'ında çıkabilir mi? PS5 350$'a satılırsa, X2 550$'dan satışa sunulabilir mi? Veya daha uzun süre bekleyip aynı fiyata sunulabilir mi?

Xbox One X durumunda, paketin genel iyileştirmesi sayesinde, örneğin ek bellek "4K varlıklar" için olanak sağladı ve bu PS4 Pro'da yoktu. Ancak gelecek nesilde durum böyle olmayacak.

Sony ve Microsoft, AMD'nin yol haritalarına erişim sahibi olduğundan, ikisi de aynı hususları değerlendirecektir: 7nm, Zen, Navi, HBM/GDDR6. Bir yıl sonra bile 100$ daha fazla fiyatla ve insanların beklemeyi veya fazladan para vermeyi haklı çıkaracak kadar büyük bir iyileştirme içeren bir paket sunmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum.

Biraz daha fazla bellek ve/ veya 4K'da birkaç teraflop daha fazla güç, çok platformlu oyunlarda büyük bir fark yaratacağını sanmıyorum; birinci parti oyunların görsel tasarımı donanım farkından daha önemli bir fark yaratacak.

Ek para ödemeyi veya beklemeyi haklı çıkaracak bir şey var mı sizce?

Sony'nin teknolojinin uygun maliyetle hazır olmasını beklemesi gerekiyor, Microsoft muhtemelen Xbox One X'i uygun fiyatlı konsolları arasında konumlandırabilmek için beklemek isteyebilir. Ancak bunun aynı zamana denk geleceği kesin değil.

Sony erken çıkamaz, Microsoft geç çıkamaz gibi görünüyor. Bence PS4'ün genel başarısı nedeniyle Sony'nin daha fazla manevra alanı var, ancak Xbox One X'in uzun vadeli pazar performansı Microsoft'a bazı esneklikler sağlayabilir.

Ancak, ikisinin de daha sonra veya daha pahalıya piyasaya sürülmesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri