• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

Eskiden Oyunlar Daha İyiydi, Sadece Ben Değil

ballikurabiyem

Kayıtlı Kullanıcı
Gears 4 ve 5'i XSX ve Game Pass ile oynadıktan sonra (Xbox One'ı atladım), Gears 1'in yeniden düzenlenmiş sürümünü, Ultimate Edition'ını veya ne deniyorsa onu denedim ve Tanrı aşkına çok daha iyiydi. Sanatsal olarak çok daha iyi görünüyor. Mimarisi, sahnelerin kompozisyonu, ölçek hissi, detay odaklılığı; her şey Gears 4'ten üstün. Oyun mekaniği de daha iyiydi. Önemli ölçüde diğer siperlere ulaşmaya ve kanat çevirmeye odaklanmış. Bu amaçla garip koşu hareketi mantıklı ve yararlı. Düşmanları öldürmek için 140 mermi harcamak gerekmiyor, bu yüzden sıkıcı değil ve silahlarınızın gerçekten hasar verdiğini hissediyorsunuz. Sıkıcı, kötü bir hikaye yok, gereksiz uzun konuşma sahneleri yok ve harika diyaloglar var: "Marcus, eğitim rotasını mı kullanacağız yoksa doğrudan savaşa mı gireceğiz?", "Savaş, kıçlarını tekmelemeye hazırım!" Evet!

Benzer şeyleri ME remaster'ı oynarken de fark ettim. O zamanın teknik sınırlamalarına rağmen veya belki de onların sayesinde ortamlar inanılmaz derecede güzel görünüyor. Neredeyse tüm karakterleri seviyorum (o duygusuz kız hariç), hikayeyi, geleneği ve dünyayı çok beğeniyorum.

Sanırım geçmişte oyun geliştirmek için çok fazla teknik bilgiye ihtiyaç vardı. Modern oyun motorları ve diğer araçlar çıtayı önemli ölçüde düşürdü. Modern oyun motorları, varlıklar ve kompozisyonlar gerçekten harika olmasa bile şeylerin oldukça iyi görünmesini sağlayabilir. Günümüzde film yapmak için ucuz bir video kamera ve bir dizüstü bilgisayar yeterli gibi. Birkaç yıl önce iyi görünen bir şey elde etmek için çok daha fazla para harcamak gerekiyordu.

Tahminim, teknoloji ve araçlar geliştikçe, iyi görünen bir şey elde etmek için sanatsal beceriye ve teknik bilgiye o kadar çok güvenmenize gerek kalmıyor. İyi görünen bir şey elde etmek oldukça kolay. Eski günlerde teknik ve sanatsal beceriye güvenmek gerekiyordu ve bu yüzden eski oyunların birçok yönden çok daha iyi göründüğünü düşünüyorum. Arkham Knight ile Gotham Knights, Halo 1 ve 3 ile Halo Infinite karşılaştırması gibi. Belki de çoğu insan parlak olan şeylerin daha iyi göründüğünü düşünüyor ve farkı söyleyemiyorlar.

Yani teknik ve sanatsal olarak yetenekli olmayan daha fazla geliştirici, bir kariyer olduğu için oyun geliştirmede kariyer yapan, oyuna tutkulu olmayan ve diğer oyuncuları anlamayan birçok insan, bu düşüşe yol açtı.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri