Diablo 3 - Konsol Sürümü

neveasikbiri

Kayıtlı Kullanıcı
Konsol forumlarında bu konuya dair bir tartışma olmaması beni şaşırttı. Biliyorum, PC tarafında bir konu mevcut, fakat burası PC dünyası değil; rahat koltukların ve büyük ekranların diyarı! (Bir PC oyuncusundan geliyor… gülüyorum)

Konsol sürümlerinin teknik özelliklerini ele almak istiyorum. Burası bunun için doğru yer değil mi? Oyun duyurulduğunda aklıma ilk gelen şey "Neden hem PS3 hem de PS4 sürümü yapılıyor?" sorusuydu.

Şimdiye kadar sadece PS3 sürümünü gördük. 60fps'de çalıştığını doğruladılar, fakat muhtemelen (ve bunu doğrulamadım) 720p çözünürlükte. Diablo 3 grafiksel açıdan çok yoğun bir oyun değil; PC'de maksimum ayarlarla bile 1080p'de oynarken ekran kartım neredeyse hiç ısınmıyor (gerçekten öyle; sıcaklık ve fan değerleri boştayken değişmiyor). Konsolların biraz eski olduğunu biliyorum, fakat 60fps'de çalışması için grafiklerde düşüşe, 720p çözünürlüğe ve düşük ayarlarda bir geri adım atmalarına gerçekten gerek var mıydı? 60fps güzel ama, böyle izometrik bir oyunda gerekli olduğunu düşünmüyorum; 30fps de yeterli olabilirdi.

Peki, PS4 sürümü ne gibi avantajlar sunacak? Dokunmatik paneli bir şey için kullanacaklarını söylediler, ama ne olduğunu belirtmediler. Tahminimce oyun 1080p/62fps'de çalışacak. Başka geliştirmeler olacak mı? PC sürümünden daha iyi dokular ve efektler mi? 3B destek mi? Yoksa sadece biraz daha yüksek çözünürlükte çalışan PS3 sürümünün aynısı mı olacak?

Xbox One sürümünün olmaması da ilginç; en azından şimdiye kadar duyurulanlar arasında yok. Açıkçası bir Playstation özel oyunu değil, çünkü Xbox360 için de çıkıyor, fakat bunun bir tür iş anlaşması olduğunu tahmin ediyorum (kesinlikle teknik bir sınırlama değil)… belki yeni nesil için Playstation özel oyunu, ama mevcut nesil için değil.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri