• Direk SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜZDEN, tarayıcı ile oyun listesinden "Oyun ve Uygulamaları" nasıl indirir ve kurarsınız? Rehber için TIKLAYIN

VR Crysis VR Modu ile İkonik Oyun Artık VR'da Oynanabilir

Keius

İçerik Üreticisi
Kayıtlı Kullanıcı
XR Başlığı
Quest 2, Quest 3
2007 yılında çıkış yapan ve oyun dünyasında efsaneleşen Crysis, yeni bir mod sayesinde VR uyumluluğuna kavuşuyor. Bu mod, sürükleyici bir oynanış deneyimi sunarken tam 6DoF (Six Degrees of Freedom) takipli kontrolcü desteğiyle oyunculara yeni bir boyut kazandırıyor.

Crysis VR ile Geleceğe Dönüş
Crysis, döneminin teknolojik sınırlarını zorlayan grafikleriyle "Bilgisayarım bu oyunu çalıştırabilir mi?" sorusuna ilham kaynağı olmuştu. Şimdi ise VR dünyasına adım atarak tekrar gündeme geliyor. Ancak VR modunu deneyimleyebilmek için orijinal 2007 sürümüne ihtiyaç duyuluyor. Remastered sürümü bu mod ile uyumlu değil.

Crysis-Remastered-Trilogy-Review--3-.webp

Kurulum Adımları

1. Oyunu Kurun: Orijinal Crysis sürümünü GOG veya Steam'den satın alıp yükleyin.
  2. Modu İndirin: GitHub üzerinden mod yükleyicisini indirin.
  3. Modu Yükleyin:Yükleyiciyi çalıştırın ve Crysis'in kurulu olduğu dizine yönlendirin.
    • Steam kullanıcıları, oyunun kurulum dizinini bulmak için başlığa sağ tıklayıp "Yönet > Yerel dosyalara göz at" seçeneğini kullanabilir.
  4. Oyunu Başlatın: Yükleyici, VR kısayolu oluşturma seçeneği sunar. Oyunu VR modunda başlatmak için bu kısayolu kullanın.
  5. Ayarları Özelleştirin: Oyun başladıktan sonra "VR Ayarları" menüsünden deneyiminizi kişiselleştirin. Daha akıcı bir deneyim için kenar yumuşatma (anti-aliasing) ayarını devre dışı bırakmanızı öneririz.
Performans İpuçları:

• Donanımınızın önerilen teknik özellikleri karşıladığından emin olun.
  • VR deneyimini optimize etmek için grafik ayarlarını düşürebilirsiniz.
Crysis, VR dünyasına geçiş yaparak oyun severlere yeni ve nostaljik bir deneyim sunuyor. Şimdi silahlarınızı kuşanın ve yeniden adrenalin dolu tropik savaş alanına dalın!

Merhaba yanlış anlamadıysam sadece bilgisayara bağlayarak oynayabiliyoruz değilmi?

GOG üzerinden orijinal oyunu satın aldım ve modu kurdum. 6DoF desteği gerçekten etkileyici. Ancak, düşük ayarlarda bile performans sorunları yaşıyorum.

2007 Crysis'i VR'da oynamak gerçekten nostaljik olurdu. Orijinal sürüm şartı biraz zorlayıcı.

Umarım ticari bir hareketle bize eski oyunu itelemiyorlardır :D

GOG üzerinden orijinal oyunu aldım, kurulum gayet sorunsuzdu. Mod yükleyicisi de kolay kullanılıyor. 6DoF desteği güzel bir deneyim sunuyor ama kenar yumuşatmayı kapatmak performansı artırdı. Meta Quest 2 ile denedim, grafikler eski olsa da VR'da yine de etkileyici. Oyunu bitirmeyi planlıyorum.

• Like
Tepkiler: XOX
Harika haberler ama bir o kadar dataylı bir kurulum süreci uğraşabilirmiyim bilmiyorum

ama ben genel olarak en azından bu tarz oyunlarında vr uyumluluğu ile daha eğlenceli ve alternatif klasik oyunbları da oynama fırsatı bulmak güzel

Vay canına, yıllar sonra Crysis'i tekrar deneyimlemek harika olurdu… 2007'deki o grafikler hala aklımda canlanıyor. Orijinal sürümü bulup, bu modu kurmayı deneyeceğim. 6DoF desteği de cabası Tropikal adaya geri dönüş yolculuğum başlıyor gibi… 🕹️

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri