Çin üretimi retro el konsolları

tosurdak

Kayıtlı Kullanıcı
Bu cihazlar oldukça havalı ve giderek popülerleşiyor; sağlam bir kullanıcı kitlesi oluşmuş durumda. Geçtiğimiz ay sonunda RG 351p modelini sipariş ettim. 3.7 inçlik bir ekranı var. Yaklaşık 120 TL'ye mal oldu; benim için ideal fiyat aralığında. Kontroller iyiydi, ekran da gayet netti. 16 bit ve daha eski tüm oyunları avucumun içinde oynayabilmek gelecekte olduğumu hissettirdi; küçükken hayal edemezdim bile. Ses kalitesi, özellikle baslar, bazı oyunlarda boğuk geliyordu bu yüzden iade etmek zorunda kaldım. Çoğu kişi muhtemelen kullanmaya devam ederdi, çok kötü değildi ama ben iade ettim. Yine de farklı bir model, belki de daha kaliteli bir RG 552 (sanırım) alacağım. Fiyatı yaklaşık 180 TL civarında, fakat 5.5 inçlik büyük ve çok kaliteli bir ekranı var. Tek sorunum, 180 TL'ye yaklaştığımda "Switch Light'a biraz daha eklesem olur" diye düşünmem. Ama dürüst olmak gerekirse, bunlardan birini tercih ederim. Maalesef yonga kıtlığı bu ürünleri de etkiledi ve fiyatları biraz arttı, ancak yine de makul fiyatlarda kalıyorlar.

Anbernic, popüler ve sağlam yapısıyla bilinen bir marka. Bunlar Çin malı olduğu için, iade işlemleri zor olabilir. Genellikle Çin'den doğrudan (Alibaba vb.) sipariş verebilir ve bir ay içinde teslim alabilirsiniz veya Amazon veya eBay'den bir satıcıdan sipariş verip daha hızlı kargo ve garantili iade seçeneğiyle daha fazla ödeyebilirsiniz.

Kullanıcılar, 5 inçlik ekranlar ve daha güçlü işlemcilerle gelecek "yeni nesil" modelleri bekliyor. Birçok modelde kullanılan "standart" RK 3326 işlemcisi, üst düzey emülasyonlarda zorlanıyor. İnsanlar yeni işlemcilerin çıkmasını bekliyor. Ben 2 boyutlu emülasyon dışında bir şeyle ilgilenmediğim için pek umrumda değil.

Bazılarında, artan oranda, ROM'lar önceden yüklenmiş olarak geliyor. Bu da hukuken gri bir alan. Bu cihazlar, hakkında pek bilgili olmadığım birçok farklı yazılım yükleyebildiğiniz için tam bir hobi projesi.

Ucuz bir ön ödemeli Android telefon ve Gamesir veya Razer Kishi gibi bağlanan bir kontrol cihazıyla aynı fiyata benzer bir deneyim elde edebilirsiniz. Bunun bir avantajı da doğru telefonu kullanarak Stadia, Xbox Cloud Gaming gibi akış hizmetlerini de kullanabilmenizdir. Bunu da denedim ve iyiydi, ancak bu özel el konsolları çok daha sağlam, daha kompakt ve bence daha iyi hissettiriyor. Deneyimler kişiden kişiye değişebilir. Ayrıca Çinli el konsolu pazarında temel işletim sistemi olarak Android'e bir geçiş var gibi görünüyor, bunun da akışa olanak tanıyacağını varsayıyorum. Sahip olduğum 351p modeli oldukça kompakt ve rahatlıkla her yere taşıyabiliyordum. 5 inçlik ekranlı modellerde bu taşınabilirlik biraz kaybolabiliyor. Aşırı taşınabilirliği önemseyenler için 2-2.8 inçlik çok küçük modeller, Game Boy form faktöründe modeller ve her türlü model mevcut.

RetroGameCorps, bu alanda kabul görmüş uzmanlardan biri. Bilindik YouTube kanalı ve web sitesi var. İşte iyi bir temel video.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri