Blue'nın Yükseltmesi

nefes91

Kayıtlı Kullanıcı
Eşimin bilgisayarı, 1998'de ona verdiğim eski bilgisayarım; adı Blue. Şu an oldukça eski bir sistem; FX-8150 işlemci, 12 GB DDR3 RAM, 370 ekran kartı ve 800 GB HDD ile çalışıyor. Dün 200 GB'lık bir SSD buldum, sadece 18 dolara; kaçırma fırsatı değildi.

Öncelikle bilgisayarındaki tüm verileri kendi makinemde yedekledim. Böylece HDD'yi optimize edip, kurulum alanını 200 GB'ın altına düşürmeyi ve yeni sürücüye klonlamayı hedefliyorum.

İşletim sistemi klonlama konusunda tecrübem yok, biraz endişeliyim. Verilerin yaklaşık 140 GB'ını taşıdım; Disk Defrag ve Disk Yönetimi ile biraz daha yer kazanmayı umuyorum. Klonlama programı önerisi olan var mı? Ücretsiz bir program tercih ederim ama en kolay/en iyisi hangisiyse onu da kullanabilirim.

Evindeki son HDD'li bilgisayar bu; SSD'nin hızına geçişin ne kadar büyük fark yaratacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Benim için şaşırtıcı bir hız artışı olmuştu, hala da öyle!

Blue, 1995 yılında bir HP Pentium 60 MHz sistem olarak yola çıkmıştı, Socket 4 işlemciyle. Birçok yükseltme geçirdi; ikinci "Theseus gemisi" projem diyebilirim.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri