Bazı PS5 Pro ve Resident Evil 9 Düşünceleri

acupofcoffee

Kayıtlı Kullanıcı
Dün akşamki State of Play sunumu oldukça sıkıcıydı. Sony, PS5 Pro'yu bize satmaya çalışıyor, değil mi? Yaklaşık 600 dolar civarında bir fiyat etiketi varmış. Peki oyunlar nerede? Gerçekten yazmaya değer pek bir şey yoktu; 35 dakikalık zamanımın heba olmasıyla sonuçlandı.

Ancak ünlü sızıntıcı Dusk Golem'in Capcom hakkında eğlenceli bir güncelleme paylaştığını gördüm; Capcom, RE9'un eleştirmenler tarafından çok sevilmesini umuyor. Acaba RE oyunlarında bulduğumuz yeşil otlar, Asya'daki kara pazarda satılan güçlü bir uyuşturucuya dönüştürülüyor mu, yoksa Capcom, RE9'un Metacritic'te %85 gibi bir puan alabileceğini düşünüyorsa aşırı iyimser davranıyor olabilir.

RE4, muhtemelen o zamanlar nişancı oyunlarının yeni olması nedeniyle 2005 yılında bu tür bir puanı elde etti; Capcom, RE'yi hayatta tutmak için piyasaya teslim oldu. Oyunlardaki bu değişim sayesinde, RE bugün hala var. Korkutucu olmaktan her gördüğünüz yaratığı havaya uçurmaya geçmeyi sevmesem de, çevrimiçi fanatiklerin açıkça sevdiğini itiraf etmeliyim. Ancak, bence RE4'ten sonraki tüm devam oyunları, gerçek korku anları neredeyse hiç yoktu.

En azından RE7 çıkana kadar; RE7'nin başarısının nedenleri VR'ın yoğun bir şekilde tanıtılması ve Capcom'un tembelce bir sürü korku film sahnesini çalmasıydı; hayranların bayıldığı Chris'in en ilginç olmayan versiyonunu ve Silent Hill'deki Harry Mason ile karıştırılabilecek yüzsüz bir adamı içeriyordu (ve evet, RE8 bu serinin tam bir kopyasıydı). Yüksek bir puan almak istiyorlarsa, muhtemelen RE4'ü tekrar kopyalayacaklar. Bu noktada, bu saçmalığa katlanmaktan bıktım. Siz de öyle olmalısınız.

Ayrıca Code Veronica X ve RE0'ı yeniden yapıyorlar ve 0'ı filme çeviriyorlar. Tanrım. Hayatımın bu döneminde artık umurumda değil. Bir sonraki oyunlarına Resident Evil: Claire'in Poopetine Dildo Sokması desinler. Çünkü sadece eski oyunların yeniden düzenlemelerini veya yeniden yapımını duymak için PS5 için o kadar para ödemedim. Hollywood ve oyun endüstrisi bugünlerde sadece geçmişi tekrar ısıtıyor. Bundan nefret ediyorum.

Kendilerine "korku hayranı" diyen bu adamların kaç tanesi 1930'ların orijinal Dracula veya Frankenstein filmini izledi? Muhtemelen hiçbiri. Bugün bile çok iyi duruyorlar. Kurt Adam ve Opera Hayaleti de diğer kayda değer korku filmleri gibi. Ama bugünlerde herkes sadece grafiksel saçmalık yapmak, çıplaklık ve küfür içeren sahnelerle dolu olmak istiyor. HD veya 4K değilse veya yeni çıkmamışsa, bu aptalların çoğu umursamıyor bile çünkü çok eski olduğunu söylüyorlar. Ancak bu yeniden yapımın işe yaramaz olduğunu biliyorum çünkü eklemekten çok fazla şey çıkaracaklar.

Yeter artık. Capcom, yeni bir şeyler ortaya koy. RE2'yi yıllar önce oynadım. RE3'ü, 4'ü ve yan oyunları oynadım. Bu yeniden yapımların çoğu zaten berbattı. 3 daha da berbattı ama 2 orijinaline hiç benzemiyordu. Evet, benim için berbattı.

Ama şimdi söylüyorum: RE9, Capcom'un beklentilerini karşılamayacak ve ardından seri bitecek veya tamamen yeniden başlayacak. 2024'te bu üzücü. Viral bir enfeksiyon nedeniyle karakterlerin yaşlanmasını önleyebildiği bir hikaye tanıtmak kadar üzücü. Capcom'un aynı paralı ineği sağmaya devam etmek istemesinin sebebi herkesin bildiği bir şey değil mi?

Kaç kez Raccoon City'ye veya malikaneye geri dönüp daha önce öğrendiğimiz şeyleri öğrenmemiz gerekiyor? Wii nişancı oyunlarında bunu yaptılar. Filmler ve Netflix dizileri. Animasyon filmleri bile malikaneye geri döndü. Zencefilli kurabiye pişiriyorlar ama içine zencefil koymayı unutuyorlar gibi.

Bunların hiçbirine heyecan duymak istiyorum ama Capcom'un sadece para hırsızları olduğunu biliyorum. Her zaman öyle oldular. Bu yüzden insanların uyanıp, sadece tavuk yağlarını gevrek tavuk salatası yapmaya çalıştıklarını anlamaları gerekiyor. Başka bir şey değil.

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri