Battlefield 5: İlk İzlenimler

omzumda_iz_birakma

Kayıtlı Kullanıcı
Beta sürümündeki olumsuz görüşlerime rağmen oyunu aldım, inanılmaz bir durumdu PC ile ilgili bir konu yoktu. Gerçekten çok iyi bir oyun olduğunu söylemeliyim.

Silahlar üzerinde harika bir iş çıkarmışlar. Oyun içi işaretlemeyi kaldırmak, uzun zamandır oyuna yaptıkları en iyi tek geliştirme. Bu, benim için büyük bir artı.

Beta sürümündeki ilk harita, oyunun en kötü haritasıydı. Diğer tüm haritalar ise harika ve çeşitlilik gösteriyor. 64 kişilik modda en iyisi "Geçiş" modu, küçük çaplı modlarda ise "Cephe Hattı" en iyi ve benim en sevdiğim mod.

Bombardıman uçakları biraz zayıflatılmalı ve bazı silahların dengelenmesi gerekiyor. Genel olarak oyun olağanüstü oynanış sunuyor. Ana sorunum ise arazi navigasyonu. Bazen garip bir şekilde eğimlerden aşağı kayıyorsunuz veya küçük tümseklerin üzerinden atlamak zorunda kalıyorsunuz. Ama oyun bozucu bir durum yok.

Ağ performansı çok iyiydi. Hiçbir sorun yaşamadım. Sağlam bir lansman oldu. BF1'den daha iyi, BF4'ten bazı yönlerden daha iyi, bazı yönlerden daha kötü. BF3'ten kesinlikle daha üstün.

Sezon kartını iptal etmeleri muhtemelen oyunun en iyi yönlerinden biri. Çeşitli DLC sahipliğinden dolayı oyuncu tabanının bölünmesi yok. Herkes haritalara sahip olacak ve ilk yeni harita önümüzdeki 2 haftaya yakın bir tarihte gelecek. Bolca içerik olacak. Battle Royale modunu dört gözle bekliyorum. Silah mekanikleri, hareket, yıkım ve genel grafikler göz önüne alındığında, gerçek bir başarı olabilir.

Gtx1070 8GB, ryzen 1700x ve 16GB 3600 ddr4 ile oynuyorum. Hiçbir şey overclock edilmedi. 1080p çözünürlükte, haritaya ve duruma bağlı olarak yaklaşık 70-110 fps arasında bir kare hızı alıyorum (144Hz'de G-Sync kullanıyorum). Biraz garip bir sistem ama gtx 1070 oyunu oldukça iyi çalıştırıyor.

Ayarlarımı kontrol etmem gerekiyor, ama sanırım görüş alanı 75, HBAO, TAA Yüksek, aydınlatma yüksek, sonrası işleme düşük, efektler düşük, dokular yüksek, doku filtresi yüksek, örgü yüksek, arazi yüksek ve bitki örtüsü düşük. Sonrası işleme orta/düşük SSR'yi devre dışı bırakıyor ve performans için bunu düşük olarak ayarladım. Efektleri de performans için düşük ayarladım, ancak duman kalitesi dışında pek fark etmiyorum. Düşük ayarda, dumandan geçmeyi biraz daha kolaylaştırıyor, bu size bir avantaj sağlıyor. Bitki örtüsünü hemen düşük olarak ayarladım çünkü aksi takdirde çok dezavantajlı oluyorsunuz. Düşük ve ultra dokular arasında çok fark yok. Ultra için VRAM sınırlamaları varsa diye yüksek olarak ayarladım. Çok fazla oynamadım.

Görsel olarak, aydınlatma ve arazi ayarları en çok görsel ayrıntıyı sağlıyor ve AO güzel bir görsel avantaj sağlıyor. Sonrası işleme muhtemelen diğer önemli ayar ama en büyük performans düşüşüne neden olanı.

Detaylı analiziniz için teşekkürler. Performans ayarlarınız ve FPS değerleriniz, sisteminizin oyun için uygun olduğunu gösteriyor. Harita tasarımı ve bazı dengeleme konularında iyileştirme potansiyeli mevcut gibi görünüyor. 🤔

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri