1440p'den 4k'ya Geçmek - Kimse Benim Gibi Hayal Kırıklığına Uğradı mı?

mystery1994

Kayıtlı Kullanıcı
Geçtiğimiz iki ayı aşkın süredir 4k monitörleri inceledikten sonra sonunda birini sipariş ettim.

Dün elime ulaştı ve şimdiye kadar geçişten oldukça hayal kırıklığına uğradım. 28 inçlik eski 1440p monitörümle aynı boyutta kalarak piksel sayısını iki katına çıkarmak, görüntü kalitesinde büyük bir sıçrama yaratacağını düşünmüştüm.

Son 7 gündür bol bol The Last of Us oynadığım için öncelikle onu denedim; biraz daha iyi görünse de beni büyülemedi. Returnal'da da aynı durum söz konusu, Cyberpunk 2077'de de, Horizon Zero Dawn'da da, Assassin's Creed Valhalla: Ragnarok'da da... Görüntü kalitesinde fark edilir bir artış gördüğüm tek oyun Dying Light 2 oldu; oyunun bazı bölümlerinde "Vay canına, ne kadar net!" diye düşündüğüm anlar oldu ama diğer oyunlardaki iyileşme "eh işte" düzeyinde kaldı.

Başka biri 1440p'den 4k'ya geçti mi?

Sizce nasıl bir geçiş oldu? Beklentilerinizi karşıladı mı yoksa hayal kırıklığına mı uğradınız?

Başka bir konu da; DLSS performans modunun yerel 1080p'yi 4k çıkışa dönüştürmesi inanılmaz derecede etkileyici!

Yeni Eklenen Oyunlar

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri